Prima pagină » Titlurile zilei » LIVE VIDEO – Ședință ordinară a Consiliului Local Iași! Se modernizează șoseaua Bucium din municipiu. Iată schița integrală a proiectului demarat de Primăria Iași – FOTO

LIVE VIDEO – Ședință ordinară a Consiliului Local Iași! Se modernizează șoseaua Bucium din municipiu. Iată schița integrală a proiectului demarat de Primăria Iași – FOTO

09 oct. 2020, 10:14,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

Una dintre cele mai aglomerate șosele din municipiul Iași va fi reabilitată integral de către autoritățile locale. Pentru 6 milioane de euro se va trece la modernizarea Șoselei Bucium, proiect care va fi derulat de către Primăria Iași în perioada următoare. Proiectul de modernizare cuprinde tronsonul dintre intersecția cu bulevardul Poitiers și intersecția cu stradela Păun pe o lungime de 3,4 kilometri.

Vineri, 9 octombrie 2020, la această oră, membrii Consiliului Local Iași se află într-o ședință ordinară. Se discută despre modernizarea șoselei Bucium din municipiu. Este prezentată schița integrală a proiectului demarat de Primăria Iași.

Municipalitatea ieșeană a demarat un proiect de 28,8 milioane de euro (6 milioane euro) pentru modernizarea șoselei Bucium. Proiectul va fi analizat în cursul zilei de astăzi, 9 octombrie 2020, în cadrul unei ședințe extraordinare de Consiliu Local. Șoseaua Bucium se află într-un stadiu avansat de degradare, iar conducerea de la Palatul Roznovanu a trecut la refacerea modernizării arterei care duce la ieșirea din orașul Iași.

„Sistemul rutier este din îmbrăcăminte asfaltică degradată în grosime de 13 centimetri și 40-45 centimetri fundație din material granular. Acesta se află într-o avansată stare de degradare, cu fisuri, crăpături, tasări și denivelări, producând discomfort participanților la trafic”, se arată în proiectul de hotărâre demarat de municipalitatea ieșeană.

Aproape 4 kilometri din șoseaua Bucium vor fi modernizați în următorii doi ani

Modernizarea șoselei Bucium ar urma să se întindă pe o perioadă de doi ani, conform documentelor inițiate de Primăria Iași. Conform kilometrajului DN 24, tronsonul supus modernizării este amplasat între km 187+900 și km 191+336.

„Până în prezent au fost executate doar lucrări la rețelele edilitare în carosabil și lucrări de întreținere curentă. S-a constatat că sistemul rutier al străzii prezintă un grad ridicat de deteriorare, îngreunând desfășurarea traficului rutier și pietonal din zonă. Pe lângă cele menționate mai sus din punct de vedere al stării tehnice, drumul mai prezintă următoarele deficiențe: capacitate portantă necorespunzătoare pentru preluarea traficului rutier actual, trafic care crește odată cu trecerea timpului; sistemul rutier prezintă faianțări, fisuri și gropi”, se mai arată în proiectul de hotărâre ce va fi discutat de plenul CL Iași.

Cum arată proiectul de modernizare al străzii din municipiul Iași?

Artera este împărțită în mai multe sectoare. O porțiune din șoseaua Bucium din municipiul Iași are o lățime de 14 metri și este alcătuită din două benzi pe sens a câte 3 metri (km 187+900-188+120). O altă porțiune ( km 189+820 la km 190+000) are o lățime de 17 m cu 3 benzi în sensul kilometrajului și două benzi în sens invers a câte 3 metri. De la kilometru 189+450 la 189+920 lățimea este de 15 metri pe 3 benzi în sensul kilometrajului și două benzi în sens invers a câte 3 metri.

„Podul Bucium se va moderniza prin introducerea unei benzi suplimentare de circulație pe pod și execuția unei plăci de suprabetonare a fâșiilor cu goluri. Motivat de supralărgirea șoselei Bucium se impune înlocuirea stâlpilor de iluminat afectați de lucrări de modernizare a carosabilului. Prin proiect se propune dezafectarea stâlpilor din beton existenți (aproximativ 324 bucăți) și înlocuirea acestora cu 202 stâlpi metalici cu înălțimea de 9.50 metri. Pentru realizarea iluminatului se vor monta pe stâlpi corpuri de iluminat cu surse LED, optim ansamblate și poziționate”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Vezi AICI Planul de situație al șoselei Bucium 1

Vezi AICI Planul de situație al șoselei Bucium 2

Vezi AICI Planul de situație al șoselei Bucium 3

Vezi AICI Planul de situație al șoselei Bucium 4

Vezi AICI Planul de situație al șoselei Bucium 5

Vezi AICI Planul de situație al șoselei Bucium 6

Vezi AICI Planul de situație al șoselei Bucium 7

Vezi AICI Planul de situație al șoselei Bucium 8

Vezi AICI Planul de situație al șoselei Bucium 9

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *