Prima pagină » Local » Atenţie şoferi! Poliţiştii rutieri ieșeni verifică viteza pe Bulevardul Chimiei – FOTO, VIDEO

Atenţie şoferi! Poliţiştii rutieri ieșeni verifică viteza pe Bulevardul Chimiei – FOTO, VIDEO

29 iul. 2021, 12:12,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Joi, 29 iulie 2021, în jurul amiezii, mai mulţi poliţişti desfăşoară o acţiune rutieră pe Bulevardul Chimiei din municipiul Iaşi. Forţele de ordine verifica viteza cu care rulează conducătorii auto.

În doar 10 minute au fost opriţi 3 şoferi, dintre care un bărbat de aproximativ 30 de ani, care se afla la volanul unui autoturism marca Opel şi se deplasa cu o viteză mult mai mare de cea regulamentară.

„Polițiștii rutieri acționează pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și totodată pentru prevenirea accidentelor rutiere și combaterea principalelor cauze generatoare.

Activitățile din aceste zile au scopul de a conștientiza participanții la traficul rutier, fie că vorbim despre conducători auto, bicicliști sau pietoni, despre importanța respectării legislației rutiere și riscurile la care se expun atunci când nu respectă legislația rutieră.

Pe această cale, le reamintim șoferilor să adapteze viteza la condițiile de drum, să adopte o conduită preventivă în trafic, să nu se angajeze în depășiri neregulamentare și să nu conducă dacă au consumat alcool.

De asemenea, pietonilor le recomandăm să evite deplasarea pe partea carosabilă, să traverseze doar prin locurile speciale amenajate, iar atunci când se angajează în traversare, să se asigure de faptul că șoferii au înțeles intenția lor și pot opri la timp.

Bicicliștilor le recomandăm să se echipeze corespunzător, să poarte cască de protecție, iar dacă circulă pe timpul nopții, să fie echipați cu elemente reflectorizante.

În urma neregulilor constatate astăzi, 29 iulie, până la ora 14.00, polițiștii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale, dintre care 13 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 6 pentru nepurtarea centurii de siguranță și 4 pentru alte abateri. De asemenea, a fost retras un certificat de înmatriculare și au fost reținute două permise de conducere”, a declarat Ioana Bîlea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Bilanț 2021 al polițiștilor rutieri din Iași!

Jale pe străzile din Iași! Peste 100 de șoferi au fost prinși băuți la volan de la începutul anului. Pe de altă parte, zeci de șoferi au fost reținuți pentru comiterea unor infracțiuni. Astfel, în primele 6 luni ale anului 2021, în urma acțiunilor derulate de polițiștii rutieri pe drumurile publice din județ, au fost aplicate 24.287 de amenzi pentru abateri la regimul rutier.

„De asemenea, au fost constatate sau sesizate 259 de infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 94 pentru conducerea unui vehicul fără permis, 108 pentru conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe, 12 pentru refuzul sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice, 15 pentru punerea în circulație pentru conducerea unui autoturism neîmatriculat și 29 pentru părăsirea locului accidentului, iar una privind altă faptă”, a declarat ieri Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Peste 30 de șoferi din Iași au ajuns după gratii în primele 6 luni ale anului

Polițiștii ieșeni au adăugat că, pe baza probatoriilor administrate, în cauzele penale amintite anterior au fost dispuse măsuri preventive.

„Astfel, 32 de persoane au fost reținute, 17 persoane au fost arestate preventiv, 9 persoane au fost plasate în arest la domiciliu, iar 5 persoane au fost plasate sub control judiciar”, a subliniat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Conform oamenilor legii, principalele cauze de producere a accidentelor rutiere în județul Iași sunt abateri comise de pietoni – 29 la sută, viteza neadaptată la condițiile de drum – 24 la sută, abateri comise de bicicliști – 19 la sută, neacordarea de prioritate vehiculelor – 16 la sută, neacordarea de prioritate pietonilor – 12 la sută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`