Prima pagină » Local » Atenție, șoferi! Noi surprize pe DE 583 din Iași! Apar noi parapeți pe cel mai periculos drum din județ

Atenție, șoferi! Noi surprize pe DE 583 din Iași! Apar noi parapeți pe cel mai periculos drum din județ

13 iun. 2022, 02:00, 2 ,
Vlad Rotaru în Local

Noi parapeți de protecție ar urma să apară pe DE 583 din județul Iași.  Drumarii ieșeni pregătesc mai multe surprize șoferilor din județ, dar și celor din regiunea Moldovei. Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași va trece la monitorizarea zonelor unde se produc frecvent accidente rutiere, și unde ar urma să apară parapeții

Decizie luată de drumarii ieșeni. După montarea parapetului median în dreptul comunei Bălțați, pe drumul european DE 583, dar și pe alte șosele naționale din zona Moldovei ar urma să apară și alte zone de protecție. Măsura va fi implementată de Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași după o serie de monitorizări ale traficului rutier. DRDP Iași administrează șoselele naționale din zona Moldovei, unele din cele mai periculoase din țară.

Noi parapeți pe DE 583 din județul Iași

În urmă cu câteva săptămâni a fost montat un parapet de protecție pe DE 583, pe un sector de 1,2 kilometri, în dreptul comunei Bălțați. Numărul tot mai mare de accidente rutiere din zona localității Bălțați a dus la implementarea măsurii respective în traficul rutier. Drumarii ieșeni și Poliția Rutieră au impus deja o serie de reguli pe porțiunea unde, în luna februarie 2022, șapte persoane și-au pierdut viața după un accident înfiorător. Drumarii au trecut la monitorizarea șoselelor, iar acolo unde au loc frecvent accidente rutiere vor fi montați parapeți din rulouri.

DRDP Iași va monitoriza traficul rutier din zona Moldovei

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași ar urma să treacă la montarea unor noi parapeți de protecție pe drumul european DE 583 din județul Iași, dar și pe alte artere naționale pe care le administrează în zona Moldovei. Drumarii au dat ca exemplu un accident rutier produs în urmă cu circa două săptămâni, în localitatea Răcăciuni, județul Bacău, pe DN 2- E 85, unde două persoane și-au pierdut viața.

„Vom aduce parapeți din roluri în perioada următoare. Sunt materiale aduse din străinătate și durează. Le vom monta în zonele unde au loc frecvent accidente rutiere. Noi monitorizăm traficul rutier, iar acolo unde se constată că au loc accidente vom lua în considerare montarea acestor parapeți de protecție ”, a spus Ovidiu Laicu, directorul DRDP Iași.

Pasarele pietonale pe Drumul European 583

O altă decizie luată de DRDP Iași ține de montarea unor pasarele pietonale pe DE 583. În zona județului Iași au fost luate în calcul trei zone de pe drumul european DE 583, dar și mai multe artere din județene învecinate și care sunt administrate de Direcția de Drumuri. astfel de pasarelă va apărea în zona orașului Podu Iloaiei, la kilometrul 49+210, la trecerea la nivel cu calea ferată în apropiere de intrarea în localitate.

Alte treceri de acest gen vor mai apărea și în zona Metro, comuna Miroslava, pe drumul european 583, dar și în comuna Lețcani, la trecerea la nivel de cale ferată, unde se produc frecvent accidente rutiere. DRDP a luat în calcul și montarea unor parapeți pe DE 583 din Iași.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`