Prima pagină » Local » Atenție, șoferi! Noi lucrări pe strada Aurel Vlaicu, din Iași. Primăria va aloca 2 milioane de euro pentru a reface strada spre cartierul Dancu
Atenție, șoferi! Noi lucrări pe strada Aurel Vlaicu, din Iași. Primăria va aloca 2 milioane de euro pentru a reface strada spre cartierul Dancu

Atenție, șoferi! Noi lucrări pe strada Aurel Vlaicu, din Iași. Primăria va aloca 2 milioane de euro pentru a reface strada spre cartierul Dancu

11 ian. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Primăria a încheiat un contract de 2 milioane de euro pentru noi lucrări pe strada Aurel Vlaicu, din municipiul Iași. Contractul a fost încheiat cu societatea Conest SA, cea care lucrează și la refacerea liniei de tramvai spre zona Dancu. Lucrările de modernizare ar urma să fie realizate pe o perioadă de 12 luni

Primăria Iași va reface strada Aurel Vlaicu din municipiu. Autoritatea locală a încheiat la finalul anului 2021 un contract de 9,8 milioane de lei (2 milioane de euro), cu firma Conest SA Iași, pentru reabilitarea străzii care leagă orașul de zona Dancu. Valoarea estimată inițială a procedurii legate de reabilitarea străzii Aurel Vlaicu a fost de 13,2 milioane de lei (2,6 milioane de euro). La licitație au depus oferte firmele Conest SA Iași și Geiger Transilvania. În cele din urmă, comisia de licitație a atribuit contractul firmei Conest SA. Aceasta va avea ca subcontractant firma Browse Construct SRL din Târgu Neamț.

Primăria Iași a licitat noi lucrări pe strada Aurel Vlaicu. Șoseaua va fi refăcută pe o distanță de 3 km

Constructorul va trebui să asfalteze un tronson cu o lungime de 2,9 kilometri de pe strada Aurel Vlaicu. Strada este împărțită în două tronsoane: 2.367 metri liniari (cu linie de tramvai) și 538 de metri liniari (fără linie de tramvai). De altfel, în caietul de sarcini se arată și în ce vor consta lucrările. Tot Conest SA lucrează pe strada Aurel Vlaicu și la refacerea liniei de tramvai. Pe tronsonul de la Aurel Vlaicu, lucrările efectuate de firma din Iași au o valoare de circa 11 milioane de euro.

”Pentru realizarea unui obiectiv unitar, municipiul Iași are în vedere prin această achiziție reabilitarea părții carosabile dintre linia de tramvai și trotuare, precum și modernizarea străzii Aurel Vlaicu, tronson fără linie de tramvai și reabilitarea podului Aurel Vlaicu. În prezent, datorită lucrărilor în curs de derulare la linia de tramvai, carosabilul existent pe strada Aurel Vlaicu a fost afectat de traficul intens și utilajele folosite în timpul execuției la linia de tramvai. Astfel, se impun măsuri privind modernizarea carosabilului existent pentru creșterea confortului în trafic și pentru fluidizarea traficului între municipiul Iași și localitatea limitrofă Dancu”, se arată în caietul de sarcini.

Se reface linia de tramvai până la rond Dancu

Pe lângă acest proiect, municipalitatea a trecut și la reabilitatea liniei de tramvai către Dancu, în comuna Holboca. Pe lângă refacerea liniei de pe strada Aurel Vlaicu, din Iași, Primăria a demarat procedura pentru a reabilita și porțiunea de câteva sute de metri până la capăt Dancu. Investiția va fi cuprinsă în proiectul finanțat cu fonduri europene aflat deja în implementare. În acest caz, ruta limită Iași – rond Dancu, pe o lungime de 650 de metri, va costa circa 15,7 milioane de lei (3.2 milioane de euro). De precizat că pe strada Aurel Vlaicu au fost demarate și unele proiecte imobiliare.

Cum arată lucrările pe strada Aurel Vlaicu?

În ceea ce privește noile lucrări de pe strada Aurel Vlaicu, din Iași, acestea cuprind mai multe aspecte. Pe tronsonul 2 este amplasat podul Aurel Vlaicu, propus la execuție în cadrul acestei proceduri.

”În situația existentă, sistemele rutiere identificate în teren sunt formate din îmbrăcăminți asfaltice cu grosimi variabile (10 – 15 cm), așezate pe straturi granulare, cu grosimi medii de 20 cm. Strada Aurel Vlaicu este amplasată în zona Tătărași, asigurând legătura între intersecția străzilor Ion Creangă – Fântânilor – Ignat și limita administrativă a municipiului Iași – Dancu. Îmbrăcămintea rutieră este într-o stare avansată de degradare. Colectarea și dirijarea apelor pluviale se face prin intermediul rețelei de canalizare din zonă și strada este prevăzută cu iluminat stradal”, se mai arată în documentația procedurii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *