Prima pagină » National » Atenție, șoferi! De joi, rovinieta poate fi cumpărată și online
Atenție, șoferi! De joi, rovinieta poate fi cumpărată și online

Atenție, șoferi! De joi, rovinieta poate fi cumpărată și online

27 iun. 2024, 17:00,
BZI.ro, în National

Persoanele fizice pot achiziţiona rovinieta şi prin intermediul platformei Ghişeul.ro, începând de joi, 27 iunie, anunță Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„(…) începând de astăzi, 27.06.2024, în urma încheierii acordului de parteneriat între CNAIR şi Autoritatea pentru Digitalizarea României, persoanele fizice care deţin cont pe www.ghiseul.ro pot achita tariful de utilizare (rovinieta) prin intermediul site-ului menţionat, plata putând fi efectuată exclusiv prin intermediul cardului bancar”, a transmis CNAIR.

Prețuri și termene de valabilitate pentru rovinietă

În prezent, în România putem cumpăra roviniete pentru o zi, 10 zile, o lună, 2 luni sau un an.

Pentru 24 de ore un șofer de autoturism plătește echivalentul a 2,5 euro, iar rovinieta pentru 10 zile costă echivalentul a 3,3 euro. Prețul rovinietei pentru 2 luni (60 de zile) este echivalentul a 8,4 euro.

Rovinieta pentru un an este echivalentul a 28 de euro pentru autoturisme, 96 de euro pentru vehicule de marfă sub 3,5 tone și 320 de euro pentru vehicule de transport cu 9-23 locuri. Cea mai scumpă rovinietă este de 1.210 euro pentru vehiculele de transport marfă cu masa mai mare de 12 tone.

Ministrul Digitalizării: Am vrut să mai scăpăm românii de o grijă

„Am făcut încă un pas pentru a aduce statul la un click distanță! Pentru că am intrat în perioada concediilor, am vrut să mai scăpăm românii de o grijă. Începând de astăzi, 27 iunie, românii care pornesc la drum pot cumpăra toate tipurile de rovinietă direct pe www.ghiseul.ro, prin câteva clickuri.

Avem deja peste 2,2 milioane de utilizatori , iar acum, la jumătatea anului 2024, platforma a procesat 3 milioane de tranzacții. Aplicația continuă să aibă o creștere solidă, pentru că românii folosesc soluțiile eficiente de interacțiune online cu administrația: cei peste 2 miliarde de lei colectați în primele 6 luni din 2024 depășesc valoarea colectată pe tot parcursul anului 2023. Rovinieta poate fi cumpărată pe o durată de 1 zi, 10 zile, 30 de zile, 60 de zile sau 12 luni.

Pe parcursul acestui an, echipaMCID a lucrat pentru optimizarea funcționalităților atât în platforma web, cât și în aplicația mobilă. Cazierul judiciar online, descărcat deja de sute de mii de români, poate fi accesat acum și în aplicația mobilă.”, a transmis pe pagina sa de socializare, Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *