Prima pagină » Local » Atenție, se surpă străzile! Drumurile din Iași fac noi victime. Un autoturism a fost „înghițit” de un nou „crater” din asfalt – FOTO/VIDEO

Atenție, se surpă străzile! Drumurile din Iași fac noi victime. Un autoturism a fost „înghițit” de un nou „crater” din asfalt – FOTO/VIDEO

13 apr. 2023, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Străzile din Iași fac noi victime, o arteră s-a surpat sub un autoturism parcat pe strada Butnari. Poliția Locală și angajații din cadrul Servicii Publice au dat o mână de ajutor șoferului

Nu este prima dată când infrastructura ieșeană creează mari bătăi de cap posesorilor de autoturisme. În cursul zilei de ieri, 12 aprilie 2023, pe strada Butnari din cartierul Bularga, un șofer s-a trezit cu autoturismul „înghițit” de un „crater”. După topirea zăpezii și din cauza ploilor abundente, străzile din Iași arată ca după un bombardament. Și în zona Podu Roș, din cauza unei gropi nesemnalizate, zeci de șoferi au fost nevoiți să scoată bani din buzunar

Groapa

Străzile din Iași fac noi victime, o arteră din Iași s-a surpat sub un autoturism parcat pe strada Butnari

Străzile din Iași fac noi victime. Un ieșean s-a trezit cu mașina „înghițită” de un „crater”

Strada surpata

Un ieșean care și-a parcat mașina în zonă s-a trezit cu autoturismul direct în groapă din cauza străzii care s-a surpat

Străzile din Iași fac noi victime. În cursul zilei de ieri, strada Butnari din cartierul Bularga s-a surpat. Un ieșean care și-a parcat mașina în zonă s-a trezit cu autoturismul direct în groapă din cauza străzii care s-a surpat. La fața locului s-au deplasat polițiști locali și lucrători din cadrul Servicii Publice Iași. Se pare că problema ar fi fost cauzată de ploile abundente din ultima perioadă.

„Echipa mixtă, formată din polițist local și lucrători din cadrul S.C. Servicii Publice Iași, a ajutat un conducător auto să-și scoată autovehiculul care avea roata căzută într-o groapă produsă din cauza ploilor abundente din ultimele zile”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Cu privire la acest incident, reprezentanții municipalității ieșene au transmis faptul că se va interveni în zonă în momentul în care vremea o va permite. Menționăm că întreaga stradă Butnari este plină de gropi, iar surparea nu ar fi o problemă izolată în zonă.

„Pe strada Butnari se va interveni cu reparații atunci când vremea va permite”, a transmis Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Iași.

Mai mult decât atât, ieșenii care locuiesc în zonă susțin faptul că străzile sunt un real pericol pentru șoferi.

„Ăsta e asfalt de unică folosință? Aici nu au mai venit să plombeze de foarte mult timp. Gropile apar din cauza materialelor de proastă calitate pe care le folosesc. Nu au pe cine da vina și spun că s-a întâmplat din cauza ploii”, a precizat un locuitor din zona Bularga.

Important de menționat este și faptul că echipele ApaVital au intervenit în zonă pentru remedierea problemei. Cu doar o zi înainte de incidentul din Bularga, în zona Podu Roș, peste 20 de șoferi au făcut pană și și-au distrus mașinile din cauza unei gropi nesemnalizate din mijlocul intersecției.

Strada Butnar surpata

În cursul zilei de ieri, strada Butnari din cartierul Bularga s-a surpat

Pericol pentru șoferii ieșeni. Două „cratere” creează bătăi de cap

Groapa

În cursul zilei de ieri, 12 aprilie 2023, pe strada Butnari, din cartierul Bularga, un șofer din Iași s-a trezit cu autoturismul ”înghițit” de un ”crater

De 2 săptămâni, cele două „cratere” din asfalt sunt un real pericol pentru șoferii ieșeni. Se pare că în acest timp nu a putut fi găsită o soluție pentru a rezolva situația, deși sunt cheltuite sume însemnate pentru alte lucrări inutile. Mai exact, pe malul drept al râului Bahlui, pe strada Regele Ferdinand I, două gropi adânci și-au făcut apariția, însă municipalitatea ieșeană pare să nu observe situația, ținând cont de faptul că pericolul persistă de două săptămâni.

„Vom pune pământ și vom planta flori, măcar să arate frumos. Dacă vine cineva cu viteză mai mare și ia gropile, schimbă sigur ceva la mașină. Dar reparațiile cine le plătește? Că știu să ceară impozit pe mașină, asigurare, ITP, mâine-poimâine o să ne ia taxă și pe aer, asta știu să facă, dar să pună mâna la treaba și de banii pe care îi plătim să rezolve problemele nu se poate. Vin cu tot felul de idei și pentru trafic, pe lângă haosul din oraș, nesiguranță și pe carosabil ne mai trebuie. Și asta nu e singura stradă, dacă faceți o plimbare într-o zi, pe străzile secundare din Iași, vă cruciți”, a precizat un șofer.

Și în acest caz, municipalitatea ieșeană a avut același răspuns: problemele cu gropile vor fi rezolvate când vremea va permite.

După câteva zile ploioase, străzile din Iași fac victime. Un ieșean s-a trezit cu mașina parcată direct în groapă. O porțiune din strada Butnari s-a surpat sub roțile autoturismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024