Prima pagină » National » Atenţie români! Un bărbat din Alba a fost amendat pentru că ţinea 200 de litri de vin în beci

Atenţie români! Un bărbat din Alba a fost amendat pentru că ţinea 200 de litri de vin în beci

18 oct. 2022, 12:52,
în National

Un bărbat din Alba s-a ales cu dosar penal pentru că ținea în beciul casei sale aproximativ 200 de litri de vin. Degeaba a explicat acesta ca băutura era păstrată pentru nunta fiului său.

Cu toate acestea, amenda ar fi primit-o după doi ani de la descoperirea cantității de vin.

Vinul a fost descoperit în urma unor percheziții efectuate în anul 2020

A fost amendat pentru că ţinea 200 de litri de vin în beciul locuinţei

Cei 200 de litri de vin în beciul locuinței i-au adus unui bărbat din Alba un dosar penal și o amendă de 5000 de lei. Anchetatorii au susţinut că acesta nu ar fi fost înregistrat ca mic producător de vin la Autoritatea Vamală Teritorială Alba, astfel că l-au sancționat.

Vinul a fost descoperit în urma unor percheziții efectuate în anul 2020, însă amenda a fost dată abia după doi ani de la incident. Proprietarul vinului a susținut că acea cantitate de băutura era păstrată în beci pentru nunta fiului său.

Iar Judecătoria Alba Iulia i-a dat dreptate bărbatului.

„Simpla deţinere a unei cantităţi de vin nu fundamentează concluzia că este producător de vin şi urma să comercializeze respectiva cantitate. În cuprinsul procesului verbal nu s-a menţionat anul producţiei vinului, nefiind exclusă păstrarea unei cantităţi de vin provenită din producţia mai multor ani.

Chiar petentul a explicat că vinul era păstrat pentru nunta fiului său şi că nu este destinat comercializării”, a susținut instanța.

Decizia Judecătoriei Alba Iulia nu este una definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Trucuri pentru a prepara cel mai bun vin

În cadrul unui context asemănător, reiterăm faptul că vinul este una dintre cele mai consumate băuturi când vine vorba de preferințele românilor. În România este o veche tradiție a vinului, menționată încă de pe vremea tracilor, având în vedere că întotdeauna românii s-au ocupat cu viticultura. Cu atât mai mult în zonele rurale, unde mulți gospodari pregătesc vinul acasă.

În cadrul producției de vin, mustul reprezintă primul amestec ce trebuie obținut după ce strugurii au fost recoltați de pe vița de vie. Mustul, un lichid gros și opac, al cărui culoare poate varia în funcție de cea a strugurilor care au fost puși la presat. Mustul poate fi de nuanță violet închis sau poate prezența nuanțe de maro deschis.

Tot mai mulți români încă își pregătesc băuturile în casă în fiecare toamnă. Fapt pentru care, există o mulțime rețete și trucuri pe întreg internetul, în ceea ce privește vinul, iar cel mai important este să folosiți struguri bine copți.

„Restul sunt zemuri. Ştiu, în literatura de specialitate vinul începe de la 8,5 grade, însă un vin sub 10 grade cu greu poate fi păstrat pete 6 luni fără să capete un defect care-l face de nebăut.”, a spus Dumitru Toma, de meserie inginer.

Apoi, pentru ca vinul să capete tărie este nevoie ca în procesul de fermentație să existe suficient zahăr în struguri. Cel mai indicat este să zdrobești strugurii după cel mult 8 ore după ce au fost culeși.

De aceea, menționăm și că nemții cumpără de mai mult timp vinul produs în Iași de Domeniile Bohotin. Aceștia au vizitat de altfel și crama și au cerut o cantitate mare de vin, mai ales Busuioacă de Bohotin.

Cu toate acestea, mare grijă, de vreme ce un bărbat din Alba a fost amendat pentru că ţinea 200 de litri de vin în beci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`