Prima pagină » Actualitate » Atenție, români! Google va asculta conversațiile telefonice
Atenție, români! Google va asculta conversațiile telefonice

Atenție, români! Google va asculta conversațiile telefonice

16 mai 2024, 16:20, 1 ,
în Actualitate

Atenție, români! Google a anunțat introducerea unor instrumente noi de detectare a escrocheriilor, prin intermediul Inteligenței Artificiale. (AI) Odată ce AI-ul detectează un posibil pericol, utilizatorii vor primi o alertă în timp real pe telefon, avertizându-i că vorbesc cu un potențial hacker. Google va asculta conversațiile telefonice.

Atenție, români!

Google a anunțat introducerea unor instrumente noi de detectare a escrocheriilor la telefon. Google oferă exemplul unui „reprezentant bancar” care solicită informații personale, cum ar fi codurile PIN și parolele. Astfel de cereri sunt neobișnuite pentru bănci, iar AI-ul le va identifica și va emite o alertă.

Toate aceste procese se desfășoară pe dispozitiv, asigurând confidențialitatea utilizatorilor. Noile instrumente de detectare a escrocheriilor sunt încă în faza de testare. Acestea folosesc inteligența artificială pentru a recunoaște și marca tentativele de fraudă în timpul convorbirilor telefonice. Totuși, această inovație ridică și întrebări legate de confidențialitate.

În ultima perioadă, escrocii se folosesc de inteligența artificială pentru a-i înșela pe români. Infractorii cibernetici nu ezită să caute toate formulele disponibile atunci când vine vorba de înșelarea oamenilor. O nouă metodă de înșelăciune este legată de modul în care românii răspund la telefon. Majoritatea românilor răspund la telefon cu „da”, iar infractorii cibernetici îl înregistrează, astfel încât să poată pretinde că au consimțământul nostru în diferite situații. Prin urmare, simplul cuvânt „da” spus la telefon atunci când răspundem la un apel ne poate cauza probleme.

O nouă metodă de înșelătorie la telefon

Metoda apelurilor pierdute este escrocheria care face ravagii în multe țări, inclusiv România. De la clasicele texte pe telefon la metodele cu inteligență artificială, acum infractorii cibernetici au găsit o nouă „invenție.” Este vorba despre apelurile pierdute pe telefon, de la numere necunoscute. Inventivitatea constă în faptul că uneori nu veți auzi când sună telefonul pentru a vă stârni curiozitatea și a suna înapoi să aflați persoana care v-a apelat.

Escrocheria funcționează și în România. Nu trebuie să aveți numerele de telefon publicate pe diferite site-uri. Tâlharii formează numere aleatorii până când găsesc victime. Apelul pierdut din partea unui număr pe care nu îl cunoaștem este folosit frecvent în rândul infractorilor cibernetici. Din acest motiv, se recomandă supravegherea periodică a conturilor și a aplicațiilor bancare de pe telefoanele mobile.

Din acest motiv, cetățenii sunt îndemnați să fie atenți la măsurile de securitate. De exemplu, Anumite parole care sunt folosite la telefoane au fost interzise. În Marea Britanie, conform noilor legi, tehnologiile care utilizează parole slabe precum „admin” sau „12345” vor fi interzise. Aceste legi cer ca toate dispozitivele inteligente să respecte standarde minime de securitate.

Producătorii de telefoane, televizoare și alte dispozitive inteligente sunt acum legal obligați să protejeze aceste dispozitive conectate la internet împotriva accesului neautorizat al infractorilor cibernetici. Posesorii de telefoane mobile sunt îndemnați să folosească parole mai sigure. Acțiunea guvernului britanic vine într-un moment în care consumatorii și companiile sunt din ce în ce mai expuși la atacuri cibernetice într-un ritm alarmant. Consumatorii vor fi mai liniștiți că dispozitivele lor inteligente sunt protejate de infractorii cibernetici.

„Începând de astăzi, consumatorii vor fi mai liniștiți că dispozitivele lor inteligente sunt protejate de infractorii cibernetici, deoarece introducem legi în premieră mondială care vor garanta că viața privată, datele și finanțele lor personale sunt în siguranță.”, a declarat Ministrul Științei și Tehnologiei din Marea Britanie,  Jonathan Berry.

Bugetul.ro
Adio, 0,50 lei din garanția SGR! Românii care colectează sticle și PET-uri vor avea parte de schimbări importante în viitorul nu foarte îndepărtat
redactia.ro
Doliu în politica românească. A murit un membru important USR. S-a și filmat înainte să se arunce de la etaj
Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
a1.ro
Artista din România care și-a asumat relația cu o fată. Cum s-a filmat alături de noua ei iubită | VIDEO
Playtech.ro
Moneda din ’75 care se vinde acum cu peste 33.000 de lei. Detaliul care o face atât de scumpă
observatornews.ro
Şapte judeţe intră de la ora 12:00 sub cod galben de ploi şi vijelii, cu grindină şi descărcări electrice
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Încă un cod galben de la ANM. Situația se complică, furtunile lovesc în forță
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
Frații Pavăl de la Dedeman au dat marea lovitură! Au plătit o avere pentru comoara din București
Playtech.ro
Insula din Grecia mai frumoasă decât Santorini. Cazările sunt mult mai ieftine, iar peisajele sunt unice în lume
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Bomba zilei! Salarii majorate cu 25% pentru bugetari, diferenţa se plăteşte retroactiv, adaptată la inflaţie, din 2018
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Românii nu vor mai plăti cash sau cu cardul. Noua metodă de plată care va deveni obligatorie
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO
Comentarii
  • Si pana acum ce-au facut poponarii de la Google ?

    Nu-i banc, da-i buna !

    ,,Cum puteți dezactiva microfonul telefonului – functia SPION :
    Deschideți aplicația Google / Accesați partea de profil din colțul din dreapta sus / Apăsați pe opțiunea „Cont Google” / Căutați opțiunea „Date și confidenția-litate” / Găsiți secțiunea „Web and application activity” (Activitate web și aplicații) / Dezactivați opțiunea „Includeți activitatea vocală și audio” / Apăsați pe „Stop saving” (Opriți salvarea) / Pentru a confirma modificarea, apăsați pe „Înțeles”.
    Coduri de protecţie: Un alt semn evident că telefonul tău ar putea fi ascultat este nivelul crescut al consumului de date utilizat. Asta ar putea arăta activitatea unei aplicații de monitorizare ce trimite informații sau update-uri constante către o altă sursă externă.
    Există o serie de coduri prin intermediul cărora poți afla dacă mesajele și informațiile tale sunt protejate.
    Poți descoperi mai multe lucruri despre setările tel. tău.
    *#21# – acest cod te ajută să afli dacă apelurile, mesajele și alte date sunt
    redirecționate.
    Statutul diferitelor tipuri de redirecționări va fi afișat pe ecranul tel. ;
    002# – acest cod universal te ajută la oprirea tuturor formelor de redirecționare
    din telefon ;
    *#06# – poți afla IMEI (International Mobile Equipment Identifier).
    Dacă știi acest număr, poți găsi tel. furat. Când este pornit, locația sa
    este transmisă automat la operatorul de rețea, chiar dacă este introdusă
    o cartelă SIM diferită. Dacă cineva îți cunoaște numărul IMEI, poate afla
    modelul și caracteristicile tehnice ale tel., făcându-te vulnerabil pentru
    spionaj sau atacuri cibernetice.’’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`