Prima pagină » National » Atenție, români! Compania TAROM a suspendat temporar zborurile către 3 destinații populare
Atenție, români! Compania TAROM a suspendat temporar zborurile către 3 destinații populare

Atenție, români! Compania TAROM a suspendat temporar zborurile către 3 destinații populare

07 aug. 2024, 11:40,
Elena Nicoleta BUJOR în National

TAROM a suspendat temporar zborurile către trei destinații populare în rândul turiștilor, ca urmare a escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu.

Compania a anunțat că zborurile către Tel Aviv, Amman și Beirut vor fi anulate în perioada 6 – 12 august 2024, din cauza deteriorării situației de securitate în regiune.

TAROM a suspendat temporar zborurile către Tel Aviv, Amman și Beirut

Inițial, TAROM a întrerupt doar zborurile pe ruta București – Beirut, până la data de 6 august, în urma unei alerte de călătorie emisă de Ministerul Afacerilor Externe, care avertiza asupra riscurilor de securitate în Liban și recomanda evitarea călătoriilor în această țară.

Ulterior, din cauza agravării tensiunilor regionale, compania a extins perioada de suspendare a zborurilor, afectând următoarele curse:

RO155/6 OTOPENI – TEL AVIV – OTOPENI
RO2153/4 OTOPENI – TEL AVIV – OTOPENI
RO167/8 OTOPENI – BEIRUT – OTOPENI
RO187/8 OTOPENI – AMMAN – OTOPENI

Pasagerii afectați de aceste anulări au posibilitatea de a-și reprograma zborurile fără costuri suplimentare sau de a solicita rambursarea integrală a biletelor de avion. Compania și-a cerut scuze pentru neplăcerile cauzate și a subliniat importanța siguranței călătorilor în acest context volatil.

TAROM monitorizează constant evoluția situației și comunicările oficiale ale autorităților, urmând să ofere informații actualizate pe măsură ce acestea devin disponibile. Pasagerii sunt încurajați să urmărească canalele oficiale de comunicare pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și să contacteze compania pentru a-și reprograma călătoriile sau pentru a solicita rambursarea biletelor.

Pentru reprogramarea sau rambursarea biletelor, pasagerii care au achiziționat biletele prin intermediul site-ului TAROM sau prin agențiile TAROM sunt rugați să contacteze centrul de suport TAROM la numerele de telefon: (004) 021 9978, (004) 0800500 131 (TelVerde), (004) 0371 529 000, sau să trimită un email la [email protected] sau [email protected]. Modificările pot fi efectuate în termen de un an de la data emiterii biletului.

TAROM, înființată în 1954, este compania națională de transporturi aeriene din România și funcționează sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din 25 iunie 2010, compania este membră a Alianței SkyTeam.

Tensiunile din Orientul Mijlociu continuă

Tensiunile dintre Israel și Iran au escaladat în ultimii ani, alimentând temeri legate de un posibil conflict armat de amploare în Orientul Mijlociu. Relațiile dintre cele două state au fost mereu tensionate, dar situația a devenit și mai volatilă din cauza programului nuclear al Iranului și a implicării sale în diverse conflicte regionale prin intermediul grupărilor paramilitare, cum ar fi Hezbollah în Liban și milițiile șiite din Siria și Irak.

Israelul consideră programul nuclear al Iranului o amenințare existențială, temându-se că Teheranul ar putea dezvolta arme nucleare, în ciuda asigurărilor Iranului că programul său este strict pentru scopuri civile.

Pe de altă parte, Iranul acuză Israelul de destabilizarea regiunii prin acțiuni militare și operațiuni secrete, inclusiv atacuri cibernetice și asasinarea unor oameni de știință iranieni. Recent, lovituri aeriene atribuite Israelului au vizat poziții iraniene și ale aliaților săi în Siria, intensificând tensiunile. Aceste acțiuni reciproce au crescut riscul unei confruntări directe, care ar putea avea consecințe devastatoare pentru regiune și ar putea implica și alte puteri globale. Dacă tensiunile continuă să crească fără intervenții diplomatice eficiente, riscul unui război între Israel și Iran devine tot mai iminent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *