Prima pagină » Economic Local » Atenție! Piețele agroalimentare din Iași vor fi închise timp de două zile. Chiriile se reduc
Atenție! Piețele agroalimentare din Iași vor fi închise timp de două zile. Chiriile se reduc

Atenție! Piețele agroalimentare din Iași vor fi închise timp de două zile. Chiriile se reduc

18 apr. 2020, 04:00,
Vlad Alexa în Economic Local

Autoritățile locale au decis ca piețele agroalimentare de pe raza municipiului Iași să fie închise timp de două zile cu ocazia sărbătorilor pascale. Astfel, în zilele de duminică și luni, 19, respectiv 20 aprilie 2020, toate piețele agroalimentare din Iași vor avea porțile închise. În contextul pandemiei COVID-19, care generează efecte negative înregistrate în domeniul economic, municipalitatea ieșeană a elaborat și un proiect de hotărâre care are drept scop reducerea cu 50 la sută a chiriilor datorate de către operatorii economici sau persoanele fizice care au contracte cu SC EcoPiața SA.

Chiriile piețarilor vor fi reduse

Documentația care a stat la baza inițiativei stipulează că, începând cu data de 1 aprilie 2020 și până la încetarea stării de urgență pe teritoriul României, se poate acorda o reducere de 50 la sută din cuantumul tarifului de folosință datorat de operatorii economici sau persoanele fizice care dețin contract de folosință încheiat cu SC EcoPiața SA. Proiectul vine astfel în ajutorul comercianților care și-au văzut activitatea afectată în urma aplicării Ordonanței Militare din 21 martie 2020, care prevedea suspendarea temporară a activităților de comercializare a produselor și serviciilor, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare, farmaceutice și a serviciilor de curățătorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`