Prima pagină » Eveniment-Social » Atenție, părinți! Astăzi este ultima zi în care se poate face o solicitare la școală pentru gratuitatea elevilor la transportul județean
Atenție, părinți! Astăzi este ultima zi în care se poate face o solicitare la școală pentru gratuitatea elevilor la transportul județean

Atenție, părinți! Astăzi este ultima zi în care se poate face o solicitare la școală pentru gratuitatea elevilor la transportul județean

06 sept. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Astăzi, 6 septembrie 2024, conform cadrului legislativ, este ultima zi în care părinții sau elevii majori pot să facă o solicitare la școală pentru gratuitate la transportul județean.

Ultima zi în care se poate face o solicitare la școală pentru gratuitatea elevilor la transportul județean

Elevii ieșeni care doresc să beneficieze de gratuitate la transportul județean trebuie să depună o solicitare în cazul în care sunt majori, iar dacă sunt minori, trebuie să facă acest lucru părinții.

Din punct de vedere administrativ, anul școlar 2024 – 2025 începe la data de 1 septembrie 2024, iar cursurile încep în data de 9 septembrie 2024. Solicitarea pentru transportul gratuit trebuie depusă în primele cinci zile de la începerea anului școlar, astfel, astăzi, 6 septembrie 2024, este ultima zi în care se mai poate face acest lucru.

„Părintele/Reprezentantul legal/Elevul major solicită unității de învățământ, în scris, letric sau online, în primele cinci zile lucrătoare de la începutul anului școlar, traseul și operatorul de transport folosit”, conform Hotărârii Guvernului (HG) 810/2023.

Solicitarea trebuie să cuprindă următoarele date: numele și prenumele elevului; CNP; adresa de domiciliu de la care se deplasează zilnic către unitatea de învățământ, adresă care trebuie să coincidă cu adresa cu care elevul este înregistrat în Sistemul informatic integrat al învățământului din România; traseul pe care circulă de la domiciliu, la unitatea de învățământ și de la unitatea de învățământ către domiciliu; distanța în kilometri dintre localitatea de domiciliu și localitatea în care se află unitatea de învățământ și operatorul de transport folosit și tipul transportului executat, respectiv local, metropolitan, județean, interjudețean.

Școlile realizează tabele cu elevii navetiști

În baza solicitărilor, unitățile de învățământ realizează tabele nominale cu elevii navetiști pentru fiecare traseu/operator de transport județean care deservește traseul pe care se deplasează elevul, cu menționarea stației de urcare, respectiv coborâre, pe care le transmit fiecărui operator de transport.

Școlile realizează tabele nominale și cu elevii navetiști care nu sunt școlarizați în unitatea administrativ-teritorială de domiciliu și nu beneficiază de existența serviciilor de transport public și nici de transport asigurat de unitatea de învățământ sau autoritatea locală. Tabelele conțin obligatoriu numărul de km dintre localitatea de domiciliu a elevului până la localitatea în care se află unitatea de învățământ.

Operatorii de transport au obligația de a elibera, lunar, elevilor titluri de transport individuale, fără a solicita contravaloarea acestora. Titlurile de transport au înscrise distanța pentru care sunt valabile și valoarea acestora.

Operatorii de transport au obligația de a transmite conducătorilor auto de pe fiecare mijloc de transport lista elevilor care se deplasează pe ruta respectivă, cu menționarea stației de urcare, respectiv coborâre.

Astăzi este ultima zi în care se poate face o solicitare la școală pentru gratuitatea elevilor la transportul județean. Pot depune solicitări elevii sau reprezentanții legali ai acestora doar dacă nu există asigurat transport public local, inclusiv metropolitan, între localitatea de domiciliu și localitatea în care se află unitatea de învățământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *