Prima pagină » Titlurile zilei » Atenție la un afacerist țepar din Iași! Ia banii clienților în avans și se face nevăzut. Sumele sunt importante
Atenție la un afacerist țepar din Iași! Ia banii clienților în avans și se face nevăzut. Sumele sunt importante

Atenție la un afacerist țepar din Iași! Ia banii clienților în avans și se face nevăzut. Sumele sunt importante

29 nov. 2019, 04:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Noi probleme pentru un afacerist din Tătărași. Încheie contracte de lucrări, ia banii, dar nu mai onorează înțelegerea. Clienții s-au gândit să facă reclamație direct la procurori.

„Pe data de 22 octombrie, în urma vizionării anunțului de pe OLX al domnului Mititelu, l-am contactat telefonic pentru lucrări de montare tâmplărie PVC și geamuri termopan. Mi-a cerut să achit integral suma de 8.600 lei, spunând că persoanele ce achită suma integrală au prioritate. Până pe data de 20 noiembrie trebuia să execute lucrarea la balcon, iar până pe 24 noiembrie, ușile. Nu am beneficiat de serviciile domnului și nici nu am fost contactată pentru a mi se returna banii. Sunt și alți reclamanți, sumele nu sunt mici”, a spus ieșeanca păgubită.

Doru Mititelu nu a putut fi contactat. Folosește ștampila firmei, chiar dacă aceasta nu mai este activă de la finalul anului 2017. În actele societății apare doar mama afaceristului, Maria Mititelu. Nu este prima dată când Mititelu este implicat în scandaluri.

Un afacerist din Iași, care are o firmă de montaj tâmplărie PVC, și-a pus în cap zeci de clienți. Aceștia au apelat la serviciile lui Doru Mititelu, care conduce societatea Etador SRL, cu sediul în Tătărași. Mititelu și-a făcut un obicei din a încheia contracte de lucrări și, după încasarea sumelor, nici nu mai răspunde la telefon. Este și cazul ieșencei Elena Hriscu, care a fost păcălită de aproape 10.000 lei. Mai mulți păgubiți au făcut front comun și au făcut plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași.

„Pe data de 22 octombrie, în urma vizionării anunțului de pe OLX al domnului Mititelu, l-a contactat telefonic pentru lucrări de montare tâmplărie PVC și geamuri termopan la imobilul proprietate personală, din cartierul Dacia. Mi-a cerut să achit integral suma de 8.600 lei, spunând că persoanele ce achită suma integrală au prioritate. Până pe data de 20 noiembrie trebuia să execute lucrarea la balcon, iar până pe 24 noiembrie, ușile. Nu am beneficiat de serviciile domnului și nici nu am fost contactată pentru a mi se returna banii. Sunt și alți reclamanți, sumele nu sunt mici”, a povestit Hriscu.

Apelat telefonic, Doru Mititelu nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere.

Pozează în profesionist

Pe site-ul firmei Etador SRL, clienții sunt asigurați că activitatea desfășurată este serioasă. În realitate, situația este total diferită.

„Peste 10 ani de experiență în acest domeniu ne îndeamnă să spunem că suntem în masură de a îndruma clienții în alegerea ferestrelor și a ușilor din PVC sau din aluminiu, a geamurilor cu termopan termoizolant, a ușilor de interior sau de garaj precum și a sistemelor de umbrire, atât interioare, cât și exterioare. Realizăm, totodată, servicii de consiliere, transport, dar și montaj, oferind cele mai potrivite soluții, atât din punct de vedere constructiv și tehnic, dar și financiar. Ferestrele și ușile din PVC și aluminiu își pot atinge eficiența maximă doar printr-un montaj corect. Echipele noastre care execută aceste lucrări au experiență și nivelul de dotare tehnică”, se arată în descrierea afacerii.

A mai avut conflicte

Doru Mititelu a fost implicat într-un conflict asemănător și în cursul acestei veri. Într-o ediție trecută a BZI, un ieșean povestea că a plătit un avans pentru lucrare, dar muncitorii nu s-au mai prezentat. La fel, afaceristul nu mai răspundea la telefon. Ulterior, reporterii BZI au stat de vorbă cu Mititelu, care a explicat că a achitat suma, dar în rate. Conform ultimelor date financiare, Etador SRL este administrată de către Maria Mititelu, mama afaceristului. Culmea, cifrele arată că Etador SRL nu mai funcționează de la finalul 2017, dar ștampila firmei este folosită pe chitanțele emise. Societatea cu obiect de activitate „lucrări de tâmplărie și dulgherie” a fost înființată în anul 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *