Prima pagină » Actualitate » Atenție la transportul din municipiu! Mașinile în regim taxi pot fi un pericol pentru călători
Atenție la transportul din municipiu! Mașinile în regim taxi pot fi un pericol pentru călători

Atenție la transportul din municipiu! Mașinile în regim taxi pot fi un pericol pentru călători

16 mart. 2020, 04:00,
Sorin Pavelescu în Actualitate

În aceste zile, Iașul și întreaga țară sunt în alertă din cauza pandemiei provocate de răspândirea infecției cu virusul COVID-19 (coronavirus). În aceste condiții, ieșenii sunt sfătuiți să iasă cât mai puțin din casă și să evite locurile aglomerate. Pericolul răspândirii coronavirusului este unul cât se poate de ridicat, mai ales în condiții de transport persoane, cu mijloace în care au călătorit des oameni și care nu au fost dezinfectate destul de des, așa cum ar fi necesar. Este și cazul taximetrelor din municipiul Iași și nu numai. Într-un astfel de caz, posibilitatea răspândirii virusului prin intermediul taximetrelor este una destul de ridicată, asta pentru că mașinile nu sunt dezinfectate atât de des. Practic, taximetrele care efectuează o cursă nu sunt dezinfectate imediat pentru că pot prelua un alt client în clipa următoare, iar șansele de contaminare sunt mai ridicate.

Astfel, un ieșean care poate fi purtător al virusului îl poate transmite șoferului în taxi, iar acesta să-l dea mai departe. Sau poate contamina și suprafețele din autoturism, ceea ce sporește riscurile de infectare cu acest virus.

Un mijloc de transport în municipiu care poate fi utilizat în cazul în care se restricționează și transportul public poate fi platforma de ride-sharing Uber. Acest mijloc de transport ține de autoturismul personal al șoferului și pare a fi mult mai sigur. După o cursă, șoferul poate dezinfecta suprafețele din interiorul autoturismului până la preluarea unei alte comenzi, iar riscurile de îmbolnăvire ar fi mult mai reduse.

În orice caz, ieșenii ar trebui să fie mult mai atenți în această perioadă de risc, să evite aglomerațiile și să iasă din locuințe doar în cazul unei urgențe. Prevenția este mult mai importantă, iar măsurile luate pentru prevenirea răspândirii virusului ar trebui respectate de toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024