Prima pagină » National » Atenție la știrile false despre faptul că Guvernul din UK ar da bani pentru rudele care își conving pensionarii să apeleze la moartea asistată
Atenție la știrile false despre faptul că Guvernul din UK ar da bani pentru rudele care își conving pensionarii să apeleze la moartea asistată

Atenție la știrile false despre faptul că Guvernul din UK ar da bani pentru rudele care își conving pensionarii să apeleze la moartea asistată

30 dec. 2024, 13:37,
Redacția BZI în National

Sunt numeroase știri false care vorbesc despre faptul că Guvernul din UK ar da bani pentru rudele care își conving pensionarii să apeleze la moartea asistată. Este vorba despre un Fake News demontat de Reuters și explicat de jurnaliștii britanici.

Desigur, pe fondul scandalului din Canada, când mai mulți bugetari ar fi încercat să convingă pe 5 veterani să apeleze la moartea asistată, în loc să le ofere ajutor de specialitate, au apărut astfel din informații false.

Guvernul UK nu dă bani pentru rudele care își conving pensionarii să apeleze la moartea asistată

Guvernul britanic nu a anunțat stimulente financiare pentru familiile care își eutanasează rudele în vârstă, spre deosebire de un articol care denaturează o propunere de lege a morții asistate și regulile Marii Britanii privind impozitarea pensiilor.

Parlamentul Marii Britanii a susținut, pe 29 noiembrie, un nou proiect de lege care ar oferi adulților bolnavi mintal și în stadiu terminal din Anglia și Țara Galilor, care au fost evaluați de un medic să aibă șase luni sau mai puțin pentru a trăi dreptul de a alege să-și pună capăt vieții cu ajutor medical.

Există mai multe site-uri printre care și The People’s Voice care au lansat acest Fake News. De exemplu The People’s Voice, un site web pe care Reuters a verificat anterior faptele , a titrat: „Guvernul Regatului Unit nu va oferi „bonusuri în numerar” familiilor care își eutanasează rudele în vârstă”.

Articolul face referire la un raport Telegraph din 4 decembrie 2024, care a examinat modul în care legislația privind moartea asistată ar putea interacționa cu normele existente privind impozitarea pensiilor, care stipulează că, dacă o persoană moare înainte de a împlini 75 de ani, beneficiarii lor își moștenesc pensia fără impozit. După 75 de ani, se aplică taxele, despre care articolul spune că ar putea determina unele persoane să ia în considerare momentul morții lor pentru a minimiza poverile fiscale.

Cu toate acestea, Telegraph nu a raportat niciun anunț guvernamental privind un plan de a oferi stimulente financiare directe pentru a pune capăt unei vieți, iar Reuters nu a găsit niciun anunț oficial al guvernului.
Notă: Acest articol a fost realizat de echipa Reuters Fact Check.

Canada a demarat o anchetă referitoare la moartea asistată

Este adevărat că de câțiva ani se vorbește tot mai mult despre moartea asistată și despre faptul că pensionarii europeni, occidentali au ajuns o povară financiară pentru statele lumii. De exemplu în Canada s-a pornit o anchetă uriașă referitor la faptul că mai mulți veterani ar fi fost sfătuiți să apeleze la moartea asistată de către consultanții care ar fi trebuit să-i ajute.

Cinci veterani militari canadieni au primit opțiunea de a apela la moarte asistată medical (MAID) din partea unui consilier al Departamentului pentru Veterani din Canada, care a fost ulterior suspendat, a declarat ministrul veteranilor în fața unui comitet al Camerei Comunelor, joi seara.

Lawrence MacAulay a afirmat că problema a fost înaintată către Poliția Regală Canadiană (RCMP) pentru investigare, în timp ce o anchetă internă este în desfășurare în cadrul departamentului său.

„Ne așteptăm ca toți angajații Departamentului pentru Veterani să interacționeze cu veteranii cu grijă, compasiune și respect, iar acțiunile acestui angajat sunt pur și simplu revoltătoare,” a declarat MacAulay în fața comitetului. „Condamn acest comportament în cei mai duri termeni posibili.”

Sinuciderea asistată de un medic este legală în unele țări, în anumite circumstanțe, inclusiv în Austria, Belgia, Canada, Germania, Luxemburg, Olanda, Noua Zeelandă, Portugalia, Spania, Elveția, părți ale Statelor Unite și toate cele șase state din Australia.

Este o practică care nu are ce căuta în statele democratice și care ar trebui interzise oriunde în lume. Desigur, oamenii trebuie să știe să facă diferența dintre știrile false precum că Guvernul din UK ar da bani pentru rudele care își conving pensionarii să apeleze la moartea asistată și informațiile din Canada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`