Prima pagină » Economic Local » Atenție la comercianții ambulanți! Pește confiscat pentru că nu avea acte de proveniență
Atenție la comercianții ambulanți! Pește confiscat pentru că nu avea acte de proveniență

Atenție la comercianții ambulanți! Pește confiscat pentru că nu avea acte de proveniență

21 feb. 2020, 04:00,
Vlad Alexa, în Economic Local

Comercianții ambulanți au început să vândă inclusiv produse lactate, carne și pește la colț de stradă sau în apropierea piețelor agroalimentare. Deși nu au acte de proveniență și nu pot dovedi dacă produsele nu sunt alterate sau chiar intoxicate cu diverse substanțe, mulți comercianți ilegali oferă spre vânzare astfel de produse, iar cei care le cumpără fac asta pe riscul lor.

Au ocupat străzile din apropierea piețelor

Astfel de comercianți ambulanți, în special de pește sau păsări, au apărut în apropierea piețelor agroalimentare din oraș, în special cele din CUG, Tătărași și Alexandru cel Bun. Astfel de vânzători ilegali se găsesc și la intersecțiile aglomerate din cartierele ieșene.

„Polițiștii Serviciului 6 Poliție Locală au sancționat contravențional, conform Legii 12 din 1990 – privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, cu amendă în valoare de 500 lei, pe numitul P.C.O., domiciliat în județul Iași, deoarece a fost depistat pe Calea Galata, în timp ce comercializa pește proaspăt, fără a respecta prevederile legale în vigoare”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *