Prima pagină » National » Atenție la aceste semne! Dacă ai observat așa ceva lângă casa ta, ai putea fi vizat de hoți
Atenție la aceste semne! Dacă ai observat așa ceva lângă casa ta, ai putea fi vizat de hoți

Atenție la aceste semne! Dacă ai observat așa ceva lângă casa ta, ai putea fi vizat de hoți

20 iun. 2024, 15:40,
în National

Oamenii au început să-și pună semne de întrebare, după ce au observat marcaje neobișnuite pe trotuarele din jurul caselor lor. Unii se tem că este un cod secret pentru hoți, iar cineva a încercat chiar să descifreze ‘Codul lui Da Pinchi’. Iată ce ar putea reprezenta aceste simboluri secrete.

Atunci când vă plimbați prin cartier, veți întâlni probabil marcaje pictate cu spray pe jos. În timp ce majoritatea oamenilor trec pe lângă ele fără să se gândească la ele, alții nu pot să nu se întrebe ce înseamnă.

Acest lucru a determinat un utilizator Reddit să întrebe: „Ce sunt aceste simboluri de pe trotuar? M-am trezit și am găsit astea afară. Vecinul a spus că au fost făcute de un bărbat în vestă reflectorizantă. Aveți vreo idee?” Dar, în timp ce unii au încercat să ghicească ce ar putea însemna, alții și-au împărtășit îngrijorarea că ar putea fi un așa-numit cod al hoților.

În urmă cu câțiva ani, pe rețelele de socializare a început să circule un cod al spărgătorilor care părea să arate că anumite marcaje reprezintă un limbaj secret pentru hoți. Acesta susținea că cinci puncte înseamnă că ocupanții sunt bogați sau că un X mare sau o cruce înseamnă că este o țintă bună.

Ce spune Poliția despre ‘Codul lui Da Pinchi’

Cu toate acestea, poliția a desființat rapid acest „Cod al lui Da Pinchi”, iar ofițerii au publicat chiar o diagramă pentru a arăta ce înseamnă cu adevărat aceste marcaje. Un purtător de cuvânt al poliției din South Worcestershire a declarat „Nu există nicio dovadă reală care să lege aceste simboluri de altceva decât de activități complet nevinovate și ușor de explicat”, potrivit The Mirror.

Profitând de acest lucru, un utilizator Reddit a distribuit o imagine care explică „codul hoților” din spatele diferitelor marcaje rutiere în comparație cu „semnificația lor reală”. Acesta a spus: „Conform acestui lucru, fie nu există nimic care să merite să fie furat, fie vei primi niște lumini stradale noi.” Ca răspuns, un alt utilizator a glumit: „Mi-ar plăcea să am un felinar deasupra aleii mele, așa că am marcat punctul de apariție. Urați-mi noroc”.

Alții au venit cu propriile glume despre ce ar putea însemna acest lucru, iar unul dintre ei a spus: „Pista de aterizare pentru o navă spațială xenomorfă foarte mică.” Un alt utilizator a adăugat: „Zonă de aterizare a dronelor pentru atunci când îți spionează mobila de grădină din rattan”.

Dar, deși codul spărgătorului a fost dezmințit, diferitele culori au semnificații diferite. Roșu înseamnă cabluri electrice, albastru este pentru apă, iar galben pentru gaz, ulei sau abur. În schimb, un marcaj alb înseamnă că este vorba despre un loc sau un traseu de excavare propus. Vopseaua albă este, de asemenea, folosită de muncitori pentru a-și trimite mesaje unii altora sau pentru a le reaminti unde trebuie să meargă lucrurile.

Cum se ‘traduc’ simbolurile comune, ca liniile și numerele

Liniile drepte sunt unul dintre cele mai comune marcaje pe care este posibil să le vedeți pe drum sau pe trotuar. Acestea arată unde se află conductele și cablurile, iar culorile diferite semnifică diferite linii, de la apă la gaz sau bandă largă.

Numerele pot însemna orice, de la presiune până la adâncime sau cât de înalt trebuie să fie trotuarul după lucrări la drum.

Litera R înseamnă că poziția țevilor sau a cablurilor a fost verificată prin radar.

A P înseamnă că pozițiile se bazează pe verificări prin electromagnetism pasiv.

Un grup de cercuri indică numărul de cabluri din cadrul unei conducte de mai jos.

O mâzgălitură albă deasupra unei linii arată unde încep sau se termină lucrările de construcție a drumurilor.

Zig-zagurile indică locul în care trebuie să fie pictată o trecere de pietoni pe șosea.

Marcajele hașurate arată unde ar trebui vopsit un element precum o intersecție.

Casetele suprapuse înseamnă că un capac sau o gură de vizitare va fi mutat.

Un cerc cu o cruce în mijloc arată unde va fi amplasat un stâlp de iluminat.

Două triunghiuri arată unde va fi montată o bordură.

O casetă deschisă cu cercuri în interior arată unde vor trece cabluri TV pe sub trotuar, numărul de cercuri indicând numărul de cabluri.

Un simbol de lacăt înseamnă că o gură de vizitare trebuie să fie sigilată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *