Toți șoferii ar trebui să afle aceste lucruri, în așa fel încât să le poată evita! În ultimii ani, zeci de persone au ajuns în această situație, iar totul a plecat de la convingerea că lor nu li se poate întâmpla
De-a lungul timpului, astfel de situații au fost foarte des întâlnite, fapt ce denotă că li se poate întâmpla tuturor. Șoferii conștientizează acest lucru abia când este prea târziu. Foarte mulți ieșeni ajung în fața instanței, crezând că lor nu li se poate întâmpla să fie prinși. Totuși, numai ieri, judecătorii au condamnat patru persoane, tocmai pentru încălcarea legislației rutiere!
Bacchus, bată-l vina!
Astfel, Judecătoria Iași l-a condamnat pe Adrian Tabără la un an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
„Instanța îi impune inculpatului să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 zile, în cadrul unei instituții publice aflate în subordinea Consiliului Local al municipiului Iași având ca obiect de activitate fie prestarea de servicii de utilități publice, fie prestarea de servicii de asistență socială”, au spus judecătorii.
Procesul bărbatului a început pe data de 30 iulie 2019. Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, în urmă cu mai bine de un an, individul a fost tras pe dreapta de un echipaj de Poliție. Oamenii legii au constatat că acesta consumase băuturi alcoolice înainte de a urca la volan.
Un alt bărbat, Valeriu Petrescu, a primit o pedeapsă identică din partea judecătorilor ieșeni. Procesul acestuia a început pe 26 iunie 2019, după ce procurorii au afirmat că el a fost prins, de asemenea, băut la volan. Și bărbatul din Țigănași a fost pus la treabă, fiind obligat să lucreze timp de 60 de zile în folosul comunității. De remarcat este faptul că ambele sentințe pot fi contestate, nefiind definitive.
„Șoferi” de conjunctură
În același timp, unii ieșeni cred că pot păcăli Poliția, urcând la volan, deși nu au acest drept. Așadar, tot ieri, Judecătoria Iași l-a condamnat pe George Andrei Dorneanu tot la un an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru conducerea unui vehicul fără permis.
„Instanța îi impune inculpatului să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 40 de zile, fie în cadrul Consiliului Local sau al Primăriei municipiului Iași, fie în cadrul instituțiilor pe care aceasta le gestionează din punct de vedere administrativ”, au spus magistrații.
Dosarul bărbatului a început pe 18 februarie 2019. Potrivit anchetatorilor, ieșeanul a fost prins șofând de către un echipaj de Poliție, deși nu avea acest drept.
Totodată, judecătorii l-au condamnat pe Marinică Bogdan Codreanu la pedeapsa rezultantă de un an și patru luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul fără permis. Procesul bărbatului a început pe 7 august 2019. Potrivit procurorilor, pe 13 februarie și pe 14 martie 2018, individul din localitatea Vlădeni a fost prins conducând fără a avea acest drept. Nici aceste sentințe nu sunt definitive, ele putând fi contestate.