Prima pagină » Actualitate » Atenție! Încă o escrocherie a apărut în România
Atenție! Încă o escrocherie a apărut în România

Atenție! Încă o escrocherie a apărut în România

18 oct. 2021, 22:15,
în Actualitate

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală anunță că un val de mesaje false este transmis prin email în numele instituției, de pe o adresă ce nu aparține ANAF, transmite Mediafax.

„Emailuri false în numele ANAF! Nu deschideți emailurile provenite de la info@anaf.ro!”, transmite Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

ANAF informează contribuabilii asupra unui val de mesaje transmise prin email, care utilizează denumirea, precum și coordonatele instituției (număr telefon, adresa poștală). ANAF precizează că nu are deschisă adresa respectivă de email.

„Persoanelor juridice, dar și celor fizice, care recepţionează aceste mesaje, în care sunt informate despre discrepanțe în evidența fiscală, le recomandăm să nu deschidă mesajele și nici atașamentele acestora”, este sfatul celor de la ANAF.

Infractorii cibernetici se folosesc mereu de identitatea vizuală a brandurilor cu reputație și încearcă să impersoneze compania în relația cu clienții ei. Nu de mult și Transilvani Bank a fost ținta unui furt de identitate care a indus clienții în eroare.

Și ING România a avertizat în privința unui sms ce se recomandă a fi din partea băncii, dar este, în realitate, un atac de natură a fura datele clienților.

Logoul băncilor din România, folosit de hackeri pentru a trimite mesaje infectate cu malware. Avertismentul CERT-RO

Specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) atrag atenția asupra mesajelor sau e-mail-urilor trimise de hackeri, cu logoul băncilor din România, care sunt infectate cu malware.

„Verificați cu atenție sursa mesajului, iar atunci când nu sunteți siguri, verificați transmiterea lui cu expeditorul.

Infractorii cibernetici se folosesc mereu de identitatea vizuală a brandurilor cu reputație și încearcă să impersoneze compania în relația cu clienții ei. În exemplul de mai jos aveți o mostră de e-mail trimis de o adresă compromisă de atacatori, care pretinde a fi de la Banca Transilvania. Scopul final era infectarea utilizatorului cu malware, dacă acesta accesa link-ul din mesaj”, arată CERT-RO.

Astfel de atacuri urmăresc infectarea dispozitivului cu software malițios care extrage date despre utilizator, în special date financiar-bancare, precum date de card sau credențiale de autentificare la servicii de internet banking.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`