Prima pagină » Local » Atenție! Ieșenii trebuie să respecte noi reguli în autobuzele și tramvaiele CTP Iași pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Accesul călătorilor se va face doar în limita locurilor de pe scaune
Atenție! Ieșenii trebuie să respecte noi reguli în autobuzele și tramvaiele CTP Iași pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Accesul călătorilor se va face doar în limita locurilor de pe scaune

Atenție! Ieșenii trebuie să respecte noi reguli în autobuzele și tramvaiele CTP Iași pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Accesul călătorilor se va face doar în limita locurilor de pe scaune

25 iul. 2020, 04:00,
în Local

Ieșenii care circulă cu autobuzele și tramvaiele CTP Iași trebuie să respecte noi reguli de protecție pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19 în rândul călătorilor. Accesul în mijloacele de transport public se va face doar în limita locurilor de pe scaune și cu mască de protecție obligatorie

Ieșenii trebuie să respecte noi reguli atunci când circulă cu autobuzele și tramvaiele CTP Iași.

Pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19  în rândul călătorilor, aceștia vor putea intra în mijloacele de transport public doar în limita locurilor de pe scaune. Până acum, aceștia puteau călători inclusiv în picioare, la distanțe de 1 m unul față de celălălt. Măsura este aplicată de conducerea CTP Iași pentru o perioadă de cel puțin două săptămăni, iar masca de protecție rămâne în continuare obligatorie.

„Începând cu data de 24 iulie 2020, timp de 14 zile, accesul călătorilor în mijloacele de transport public este permis doar în limita locurilor pe scaune și numai cu mască de protecție. Reprezentanții Companiei de Transport Public SA vor asigura în continuare verificarea temperaturii corporale a călătorilor”, au precizat reprezentanții CTP Iași.

Focar de infecție COVID-19 în rândul angajaților CTP Iași

Aceste măsuri sunt luate în contextul în care, la nivelul CTP Iași a fost depistat un focar de infecție, până acum fiind depistați cu virusul Sars-CoV-2 nu mai puțin de 11 angajați din cadrul personalului TESA. Printre cei infectați se numără și Marcel Ghercă, fostul director general al CTP Iași, care acum ocupă o funcție de director adjunct în cadrul instituției.

Testele au fost efectuate în cursul acestei săptămâni, iar directorul general al CTP Iași a decis să se ia măsuri urgente pentru a preveni răspândirea virusului. „Am testat toți angajații și urmează să vedem rezultatele finale ale testelor, iar DSP să ne comunice situația. Deocamdată i-am izolat pe angajați pentru că avem astfel de posibilități și în fiecare după-amiază dezinfectăm cu soluții chimice speciale și cu lămpi cu UV”, a explicat Cristian Stoica, directorul general al CTP Iași.

Activitatea din birouri a fost reorganizată, în fiecare dintre acestea lucrând doar o singură persoană, prin rotație, în timp ce restul angajaților activează în regim de telemuncă. Totodată, CTP Iași efectuează testarea COVID-19 pentru toți cei aproximativ 90 de angajați din cadrul personalului TESA.

Se igienizează zilnic autobuzele și tramvaiele CTP Iași. Călătorii pot cumpăra bilete prin SMS

În această perioadă, toate mijloacele de transport public sunt igienizate și dezinfectate atât între ture, cât și la capetele de traseu. De asemenea, stațiile mijloacelor de transport public, peroanele de așteptare, tonetele și automatele de vânzare a tichetelor de călătorie vor fi dezinfectate zilnic. De precizat și faptul că, din 22 iulie 2020, CTP Iași a introdus o nouă metodă rapidă de achiziționare a titlurilor de călatorie: SMS-ul. Aceasta ajută utilizatorii mai ales în contextul epidemiei de COVID-19, prin evitarea atingerii multor suprafețe în timpul procurării de bilete și abonamente. După primirea mesajului de confirmare a tranzacției, titlul de călătorie va putea fi accesat oricând în secțiunea „Portofel”. Mesajele de tip SMS vor putea fi trimise prin intermediul platformei electronice 24pay, pentru achiziționarea de: – bilete cu o călătorie, valabile 120 de minute, zona 1 – 0,50 euro + TVA; abonamente cu valabilitate de o zi, 2 zone – 1,95 euro + TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *