Prima pagină » Local » Atenție, ieșeni! Vineri puteți circula gratuit cu tramvaiele și autobuzele CTP Iași
Atenție, ieșeni! Vineri puteți circula gratuit cu tramvaiele și autobuzele CTP Iași

Atenție, ieșeni! Vineri puteți circula gratuit cu tramvaiele și autobuzele CTP Iași

02 iun. 2022, 02:00, 1 ,
Vlad Rotaru în Local

Vineri, 3 iunie 2022, călătorii pot circula gratuit în mijloacele de transport în comun din municipiul Iași. Consiliul Local Iași a aprobat un proiect prin care în perioada iunie-decembre 2022 călătorii pot circula gratis în fiecare zi de vineri, cu autobuzele și tramvaiele Companiei de Transport Public.

Maine, 3 iunie 2022, ieșenii pot călători gratuit cu mijloacele de transport în comun ale Companiei de Transport Public (CTP) Iași. Programul „Vinerea Verde” a fost avizat de plenul Consiliului Local al municipiului Iași în urmă cu câteva zile, program în baza căruia călătorii nu vor fi taxați în autobuzele și tramvaiele aflate pe traseele din oraș. Primăria Iași a decis să implementeze programul în baza căruia ieșenii sunt încurajați să lase mașinile personale acasă și să se folosească de transport public.

În zilele de vineri se circulă gratuit cu autobuzele și tramvaiele CTP Iași

Costurile suportate de autoritatea locală ar fi de 1,91 milioane de lei, sume care țin de utilizarea mijloacelor de transport în comun, combustibil, dar și din biletele care urmau să fie achiziționate. Proiectul a primit aviz pozitiv din partea Consiliului Local al municipiului Iași. Proiectul de hotărâre a fost avizat cu unanimitate de voturi printre consilierii locali municipali la ședința ordinară din data de 30 mai 2022.

Opțiunile de plată vor fi dezinstalate în mijloacele de transport

Astfel, ieșenii vor circula gratuit în următoarele 6 luni, în fiecare zi de vineri, cu autobuzele și tramvaiele Companiei de Transport Public a municipiului Iași.

„Pentru buna funcționare a programului «Vinerea Verde», operatorul de transport va asigura dezinstalarea opțiunii de achitare pe durata fiecărei zile de vineri a contravalorii biletelor și abonamentelor cu valabilitate de până la 1 zi, din zona tarifară nr. 1, stabilite prin hotărârile Consiliului Local al municipiului lași. Durata de valabilitate a abonamentelor, altele decât cele cu valabilitate de până la 1 zi, va fi prelungită corespunzător zilelor de implementare a programului «Vinerea Verde» din perioada de valabilitate a abonamentului respectiv”, se arată în proiectul de hotărâre.

Se scumpesc biletele de călătorie CTP Iași

Pe de altă parte, aleșii municipiului Iași au avizat și noile scumpiri ale biletelor și abonamentelor CTP Iași3.  Prețul unui bilet cu o călătorie va crește de la 2,5 lei la 3 lei pentru zona 1. Prețul de 3 lei va fi păstrat și pentru zona 2, respectiv pentru autobuzele care ajung în Zona Metropolitană Iași. Un bilet de călătorie valabil pentru zona 1 și zona 2 va costa 4 lei. Un bilet cu 2 călătorii va costa 6 lei pentru zona 1, dar și 6 lei pentru zona 2. Un set de bilete cu 20 de călătorii va costa 55 de lei. Un abonament unic pe 30 de zile va costa 110 lei pentru zona 1. Un abonament pe 30 zile pentru zona 2 va costa 40 lei, iar un abonament lunar pentru cele 2 zone va costa 150 lei.

Acest proiect de hotărâre a fost avizat odată cu cel privind călătoriile gratuite în zilele de vineri cu mijloacele CTP Iași.

Comentarii
  • Ce sens mai are setul de 20 de bilete, daca pretul/calatorie ajunge sa fie 92% din pretul biletului valabil 2 ore, iar valabilitatea lui e doar intr-un singur mijloc de transport? Ar trebui ca si setul de 20 de bilete sa aiba valabilitatea 2 ore (ca pana la urma iei un set de 20 de bilete odata).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *