Prima pagină » Titlurile zilei » Atenție, ieșeni, unde vă cumpărați locuințe! La Moon Reflexes Residence riscați să nu aveți parte de minimul de utilități promise! – GALERIE FOTO

Atenție, ieșeni, unde vă cumpărați locuințe! La Moon Reflexes Residence riscați să nu aveți parte de minimul de utilități promise! – GALERIE FOTO

04 aug. 2022, 02:00,
Sorin Pavelescu, în Titlurile zilei

Dezvoltatorul care construiește blocurile de la Moon Reflexes Residence știe bine cum să se descurce pentru a face cât mai mulți bani. Acesta nu s-a chinuit prea mult să primească avize de la Primăria Aroneanu și va avea gaz după ce „s-a înțepat“ la conducta unei persoane private

După ce ani de zile s-au făcut „manevre” cu terenul de lângă lacul Aroneanu, acum se construiesc în acea zonă, în ritm alert, 12 blocuri de locuințe. Pe site-urile agențiilor imobiliare ieșenii sunt ispitiți de condițiile perfecte pentru un trai decent, dar s-ar putea trezi cu surprize neplăcute legate de gazele naturale. Vieru Melinte a găsit soluția cea mai ușoară pentru a trage gaz în noul complex și se „înțeapă” fără să achite vreun leu.

La Moon Reflexes Residence gazul se primește cu „manevră”

Pe site-urile de imobiliare, apartamentele din complexul rezidențial ce se construiește în zona Șorogari, pe marginea lacului Aroneanu, sunt prezentate ca având toate condițiile. Ce nu știu potențialii clienți este modul în care se face rost de gaz pentru un complex de blocuri. Dezvoltatorul Vieru Melinte se folosește, fără a avea un acord, de „țeava de gaz“ pe care o persoană privată a adus-o în această zonă.

„Apartamentele au centrală termică individuală pe gaz, termostat și încălzire prin pardoseală. Odată cu demararea proiectului și cu autorizația de construcție, s-a pus și proiectul pentru gaz. Chiar acum urmează să «înțepe» și să tragă conducta fix până la blocuri. Va avea gaz, este canalizare… “, a declarat Răzvan Toma, agent imobiliar.

Dezvoltatorul imobiliar Melinte Vieru susține, pe un ton agresiv, că branșarea la gaz este legală, din banii lui, și că, de fapt, este o extindere… a extinderii făcute de altcineva.

„Este extindere! Eu am autorizație de extindere și asta e tot! Eu plătesc, pe banii mei, extinderea ca să dăm la oameni gaz. Branșarea este un lucru, extinderea este altfel!”, explică nervos Melinte Vieru.

Primarul din Aroneanu nu a acceptat racordarea la țeava comunei

Problema țevii de gaz este una întortocheată, dezvoltatorul vrând, inițial, să tragă conducta de gaz pe mijlocul străzii ce se asfaltează acum spre Șorogari. Benoni Moruzi, primarul din Aroneanu, a refuzat cererea de autorizație, astfel că omul de afaceri a fost nevoit să schimbe puțin traseul țevii, alegând marginea dreaptă a șoselei.

„Au vrut să facă anumite lucrări pe la noi, dar le-am respins. Au vrut să treacă cu conducta de gaz și am respins, trebuie să meargă la municipiu. Noi asfaltăm un drum acolo și doreau să vină cu gazul pe lângă drum, noi am respins, o să găsească altă soluție”, a declarat primarul comunei Aroneanu, Benoni Moruzi.

Deși blocurile aparțin de municipiul Iași, investitorul imobiliar a ales să deverseze apa menajeră în rețeaua de apă și canalizare ce aparține de comuna Aroneanu.

Câte etaje are voie să ridice Vieru Melinte

În Hotărârea de Consiliu Local 498, din 31 octombrie 2018, se arată faptul că viitoarea construcție este aprobată cu regimul de înălțime parter+3 etaje, iar construcția reală are subsol, demisol, parter și 3 etaje.

De asemenea, se stabilește un regim de aliniere care prevede o distanță de 12 metri față de limitele de proprietate spre Nord–Est (spre drumul județean DJ282G – Șorogari), 5 metri față de limita de proprietate Nord–Est și 8 metri față de proprietatea laterală Sud–Est, respectiv Sud–Vest, proprietate a Asociației Domeniilor Statului.

Aceste prevederi nu sunt respectate și se poate observa cu ochiul liber.

De asemenea, agentul de vânzări a explicat foarte clar structura blocurilor.

„În total, sunt 5 nivele. Subsol 1 și 2, unde în partea din față avem apartament, iar în partea din spate, sub pământ, cum ar veni, avem boxe. Apoi avem parterul, etajul 1, 2 și 3, cu lift. Intrare avem atât la subsol 2, pe partea dinspre lac, cât și la nivelul parterului”, zice agentul imobiliar, Răzvan Toma.

Terenul a stârnit mult interes pentru afaceriștii din Iași

Mircea Apostu a cumpărat cele 3 hectare de pământ, foarte ieftin, de la fostul comisar de Poliție Alexandru Tărnăuceanu. În 2018, s-a zvonit faptul că acesta dorește să construiască 24 de blocuri a câte 3 etaje, anume 300-400 de apartamente.

Printre proprietari, în trecut, s-a numărat și basarabeanul Ion Drăniceru.

Mircea Apostu a ajuns în posesia terenului la un preț cu mult sub valoarea reală a acestuia. Alexandru Tărnăuceanu i-a vândut acest teren după ce mulți ani s-a străduit să îl pună, în mod legal, în posesia sa. Acesta a moștenit pământul de la tatăl său.

Titlul de proprietate a fost datat pe 17 iulie 2017, iar la mai puțin de un an era deja făcut Planul Urbanistic Zonal pentru construirea Moon Reflexes Residence pe numele lui Tărnăuceanu.

Comentarii
  • Dar dezastrul ecologic facut de constructor pe malul lacului de ce nu se vede?

  • Dar pe malul celalalt cine a concesionat a carat camioane cu pamant si a marit malul in detrimentul lacului, mai are un pic si uneste malurile. Apele romane nu au nimic de spus, Moruzi se face ca nu vede si tot asa, fiecare face ce vrea si nimeni nu pateste nimic

  • Adevarul este ca acest proiect este cel mai spectaculos din Iasi.

  • Dar de muzica

    Eu recomand viitorilor cumpărători sa stea un Weekend in apartament (sa nu fie post😁) sa vadă la ce ora pot adormi😁😁😁- întrebați pe cei din Sorogari 😁- PS. Sa ai doar 3-4zile de somn noaptea din 7 e destul

  • E un dezastru ce au făcut acolo pleacă tot dealul spre lac !

  • Ce vrea să zică prin „nivele” ? Dl Toma, back to school, vorba francezului. Alea-s niveluri, nene, càturi, etaje. Nivelele „îs” aşa-zisele „poloboace” (de la Lidl în cazul dv.) pe care le-aţi folosit (sper) la construire. Nu c-ar conta, faţă cu dezastrul de-acolo…

  • locuitor sorogari

    Eu locuiesc in Sorogari, de ce mananci ciuperci, este singurul proiect care am vazut personal zi de zi trecand catre servici ce sprijiniri enorme au facut, au bagat piloti de peste 12 metri adancime, de ce vorbesti aiurea, asa este romanul invatat, sa sape aproapele, mare e gradina domnului.

  • Primaru di la Aroneanu

    Las ca vedeti voi ce bine dormiti cu muzica de la Brizo, de la cortul de nunti si de la tot ce se va construi pe malul opus ( tot malul este concesionat la crasme, in interesul comunei bineinteles).

  • trebuie sa fii ori naiv, ori prost ca sa cumperi acolo

  • Proiectul este „sustinut” si vandut prin Palace Imobiliare, cei care au „combinatii” cu Chirica si Fenechiu(terenurile de la Fortus). Daca sapati putin, veti avea cateva articole bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *