Prima pagină » Local » Atenție, ieșeni! Produse contaminate cu Salmonella Enteritidis au fost retrase din magazinele Metro. Informează A.N.S.V.A.
Atenție, ieșeni! Produse contaminate cu Salmonella Enteritidis au fost retrase din magazinele Metro. Informează A.N.S.V.A.

Atenție, ieșeni! Produse contaminate cu Salmonella Enteritidis au fost retrase din magazinele Metro. Informează A.N.S.V.A.

22 nov. 2021, 15:48,
BZI.ro, în Local

Luni, 22 noiembrie 2021, Metro a anunțat faptul că un anumit de sortiment de pulpe de pui cu spate, de la firma SUPERDROB SA este contaminat cu Salmonella Enteritidis. Din acest motiv s-a luat decizia ca acest produs să fie retras de pe piață.

Din lista cu magazinele în care se regăsește acest produs, se află și unul din județul Iași, mai exact din Tg. Frumos.

Produs contaminat cu salmonella retras din magazinele Metro

Astăzi, 22 noiembrie, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVA) a transmis faptul că, la cererea METRO, produsele de la SUPERDROB SA din cauza faptului că erau contaminate cu Salmonella Enteritidis. De asemenea, printre magazinle trecute pe lista, este și unul din Iași.

ANSVSA a postat și datele de identificare ale sortimentului: ”Denumire articol: Pulpe pui superioare cu spate, congelate / Producator SUPERDROB SA Cod de bare: 5903368004770 Lot/Data expirare: 11121/20.10.2022”.

De asemenea, tot autoritățile competente au sfătuit clienţii să nu consume pulpele ci să le returneze în magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL până în 11.12.2021. Aceștia vor primi înapoi banii de pe produse.

”Vă informăm că Metro Cash & Carry România a iniţiat retragerea de la comercializare şi de la clienţi a articolului Pulpe superioare cu spate. Motivul rechemării: prezenţa Salmonella Enteritidis”, a transmis, luni, ANSVSA.

Magazinele din care vor fi retrase produsele

Magazine Metro – Adresa
Arad – Calea Zimandului Nr.43C, jud. Arad
Bacau – DN2 Bacau-Focsani, Loc. Nicolae Balcescu, Jud. Bacau
Baia-Mare – DN1C, B-dul Independentei, km 155, jud. Maramures
Cluj – Loc. Floresti, Str. Avram Iancu 488-490, Jud. Cluj
Constanta – Sos. Mangaliei nr.211, Jud Constanta
Craiova –  Calea Bucuresti, km 7,5, jud. Dolj
Deva – Calea Zarandului nr.87
Galati – DN 26, Galati – Tg. Bujor, Loc. Vanatori, km 5, jud. Galati
Iasi – DN28, Iasi – Tg. Frumos, km 63, jud. Iasi
Militari –  500, Iuliu Maniu Blvd, sector 6, Bucuresti
Oradea – Calea Clujului 231, Jud. Bihor
Pallady – Bulevardul Theodor Pallady, nr. 51
Pitesti – DN 65 B, Km 107, comuna Bradu, judetul Arges
Ploiesti –  DN 1, Ploiesti-Brasov, 6 km, jud. Prahova
Sibiu – Sos. Alba Iulia, 79A, jud. Sibiu
Suceava – Bd. 1 Decembrie 1918, Nr. 5, Jud. Suceava
Timisoara – I Calea Sagului ( DN 59 – km 8), Jud. Timis
Targu Mures – Str. Gheorghe Doja 233, Jud. Mures
Voluntari – DN 2, Sos. Afumati, km 10, Bucuresti

Un alt produs retras dintr-un mare lanț de magazine

În data de 17 noiembrie, ANSVSA a mai dat un alt anunț prin care s-a inițiat procedura de retragere a unor produse comercializate în magazinul Carrefour România SA. Motivul pentru care a fost retras produsul„Pipote de pui 500 G” livrat de societatea Copanex SRL,este prezența Salmonella Enteritidis în produs.

„Vă informăm că societatea Copanex SRL a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului „Pipote Pui 500G „, ca urmare a evidenţierii prezenţei Salmonella Enteritidis în produs. Retragerea de la comercializare se aplică produselor: Pipote Pui 500G Copanex, Cod EAN: 7896589533311, Lot/DLC: 080921/15.06.2022”, se arată în anunţ.

Alte produse retrase de pe piață de către ANSVSA

În urmă cu câteva luni, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a emis mai multe semnale de alertă privind sortimente de înghețată ce au fost retrase din Carrefour. Exista suspiciunea ca mai mult de 20 dintre sortimente, ar fi conținut substanțe toxice. De asemenea, alte patru sortimente au fost retrase și din hipermarketurile Auchan. Cu toate astea, o mare din produse fuseseră deja vândute.

„Alerta a fost înregistrată pentru depășirea concentrației de oxid de etilena, fiind un aditiv. Alerta a vizat mai multe tipuri de îngheţată, fiind lansată de producătorii din Franţa în special. Noi ca DSVSA am primit o listă de distribuție unde au fost livrate, în special supermarketuri, hipermarketuri, benzinării , etc. Conform procedurilor agenții economici au retras voluntar respectivele sortimente ale loturilor în cauză. DSVSA Iaşi prin intermediul inspectorilor a verificat conformitatea retragerilor şi direcționarea către neutralizare acolo unde a fost cazul. Au fost puse afişe la casele de marcat pentru a atenționa cumpărătorii în cazul în care au achiziționat produsele respective și să le returneze”, a declarat Bogdan Novenschi, specialist în cadrul DSVSA Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *