Prima pagină » Local » Atenție, ieșeni! Primiți amenda acasă dacă intrați pe benzile unice pentru transport în comun! – GALERIE FOTO

Atenție, ieșeni! Primiți amenda acasă dacă intrați pe benzile unice pentru transport în comun! – GALERIE FOTO

15 mart. 2022, 06:30,
Andreea Andrei, în Local

Poliția Locală Iași a anunțat recent că se vor aplica sancțiuni pe baza probelor video surprinse prin camere de supraveghere. Sancțiunile îi vizează pe cei ce nu respectă delimitările pentru benzile unice pentru transport în comun. Șoferii de ride-sharing se simt defavorizați și cer revizuirea legislației din domeniu.

În urma mai multor plângeri legate de încălcarea delimitării pentru benzile unice pentru transport în comun, Poliția Locală Iași impune măsuri noi.

Pe 14 martie 2022, aceștia au anunțat că se vor aplica sancțiuni pe baza înregistrărilor făcute de camerele de supraveghere video stradale.

Imagine de pe o camera de supraveghere cu soseaua Nicolina, din Iasi

O metodă de identificare a celor ce încalcă legea este prin camere video stradale

Fără vehicule civile pe benzile unice pentru transport în comun

Imagine de pe o camera de supraveghere de pe o strada in cartierul Nicolina, municipiul Iasi

Unii șoferi ignoră legea deoarece sunt mult prea grăbiți pentru a sta în trafic

De când a fost făcută delimitarea de pe podul Nicolina, autoritățile au venit cu o completare prin care li se dădea acces și altor vehicule, pe lângă autobuze și tramvaie. Vehiculele acceptate sunt cele de taxi sau transport alternativ și autospeciale de intervenție. Cu toate că s-a reglementat în mod legal accesul pe benzile delimitate, unii șoferi nu respectă această prevedere. Prin urmare, se vor lua măsuri clare împotriva acestor ieșeni.

Pe 14 martie 2022, Poliția Locală Iași a anunțat că, pe lângă controalele făcute până acum periodic în zonele cu benzi unice pentru transport în comun, se vor aplica sancțiuni și pe baza probelor video obținute prin camerele de supraveghere stradală.

“Pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere video stradale (sistem autorizat) din Telecentrul Management Trafic Rutier, polițiștii din cadrul Biroului Rutier – Poliția Municipiului Iași pot aplica măsurile legale, conform legislației în vigoare”, au arătat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Autospeciala a Politiei Locale Iasi

Poliția Locală Iași a avut până în prezent multiple acțiuni de combatere a încălcării legii vizând tronsoanele de drum ce au benzi destinate transportului în comun

Măsuri luate în urma mai multor plângeri

 O persoana la volanul unei masini cu un telefon in mana, pe ecranul caruia apare o harta

Șoferii de ride-sharing amintesc faptul că se simt defavorizați în comparație cu taximetriștii

Măsurile noi pe care Poliția Locală Iași le impune vin în urma mai multor plângeri ale cetățenilor afectați de nerespectarea reglementărilor. Din pricina aglomerației și a grabei, tot mai mulți șoferi aleg să folosească banda destinată transportului în comun. S-au aplicat sancțiuni de fiecare dată când Poliția a efectuat controale în zonele cu pricina, dar bineînțeles că acest lucru nu a stopat fenomenul.

Șoferii de ride-sharing se simt neîndreptățiți deoarece, deși prestează activitatea de transport persoane, nu li se permite accesul pe aceste tronsoane de drum.

“Eu am colegi care au rămas fără permis, au luat amenzi usturătoare. Nu cred că e corect așa. Măcar când avem o cursă activă sau client să avem și noi dreptul să folosim banda aceea. Am pierdut curse pentru că stăteam în trafic. Ideea de bandă pentru transport în comun nu e rea în esență, dar ideea că taximetriștii au voie și cei de la ride-sharing – nu mi se pare că e un pic în favoarea lor” , a declarat Claudiu Alexandru Hutu, șofer de ride-sharing.

Tot mai mulți șoferi de ride-sharing încearcă folosirea benzii destinate transportului în comun, utilizând argumentul că transportul de tip ride-sharing este unul ce poate fi considerat alternativ. Până la adăugiri asupra legislației privind șoferii ce pot circula pe benzile unice pentru transport în comun, polițiștii ieșeni le vor aplica sancțiuni tuturor celor ce încalcă legea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *