Prima pagină » Economic Local » Atenție, ieșeni! Iată pașii pe care trebuie să-i respectați dacă vreți să obțineți banii de la APIA
Atenție, ieșeni! Iată pașii pe care trebuie să-i respectați dacă vreți să obțineți banii de la APIA

Atenție, ieșeni! Iată pașii pe care trebuie să-i respectați dacă vreți să obțineți banii de la APIA

22 feb. 2020, 04:00,
Raluca Costin în Economic Local

Campania de depunere a cererilor unice de plată va demara în următoarea perioadă, astfel că fermierii trebuie să știe mai multe detalii despre cum pot obține banii de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Iași. Anul acesta, documentele se depun în perioada 2 martie – 15 mai 2020. Ca și anul trecut, agricultoriii vor depune la APIA o singură cerere unică de plată, chiar dacă utilizează suprafețe de teren în diferite localități sau județe. În Campania 2020, completarea declarației de suprafață se realizează electronic, folosind aplicația IPA-Online la adresa http://lpis.apia.org.ro/.

Funcționarii APIA Iași vor ajuta fermierii să depună cererile

Finalizarea și închiderea cererii în IPA-Online se face în prezența funcționarului APIA responsabil cu primirea cererii unice de plată, după verificarea acesteia și a mesajelor din controlul parcelelor digitizate și corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic. Același principiu se aplică și pentru fermierii, crescători de animale, care vor completa cererea unică de plată- declarație sector zootehnic, împreună cu funcționarul APIA, în aplicația dedicată sectorului zootehnic. Pentru a beneficia de sprijinul aferent schemelor de plată/măsurilor de dezvoltare rurală/ajutoarelor naționale, fermierii trebuie să depună anual, la APIA, cererea unică de Plată și să îndeplinească condițiile de eligibilitate conform legislației comunitare și naționale în vigoare.

Reguli pentru fermierii din Iași

Pentru a beneficia de sprijinul aferent schemelor de plată/măsurilor de dezvoltare rurală/ajutoarelor naționale, fermierii trebuie să depună anual, la APIA, cererea unică de plată și să îndeplinească condițiile de eligibilitate conform legislației comunitare și naționale în vigoare. Aceștia trebuie să prezinte documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziția fermierului. Documentele trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată și trebuie să fie valabile la data depunerii cererii. Pentru a utiliza eficient timpul pe care APIA Iași l-a rezervat pentru primirea cererilor în campania 2020, fermierii sunt rugați să se prezinte la data și ora la care sunt programați conform invitației primite de la APIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *