Prima pagină » Local » Atenție, ieșeni! CTP Iași face modificări la mai multe trasee cu ocazia Sărbătorilor Iașului
Atenție, ieșeni! CTP Iași face modificări la mai multe trasee cu ocazia Sărbătorilor Iașului

Atenție, ieșeni! CTP Iași face modificări la mai multe trasee cu ocazia Sărbătorilor Iașului

17 oct. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

Pentru desfășurarea evenimentelor artistice pentru Sărbătorile Iașului, CTP va face modificări la mai multe trasee de autobuz și tramvai. Vor fi afectate mijloacele de transport care circulă, de obicei, pe strada Palat

Timp de două zile, pe traseul 9 vor circula autobuze cu ruta 9b și, împreună cu autobuzele de pe rutele 28 și 41, vor circula pe strada Sf. Lazăr. În fața Palatului Culturii este amenajată o scenă pentru evenimentele artistice, pentru această ediție a Sărbătorilor Iașului. Primăria a stabilit deja programul și artiștii care vor cânta pe scenă.

CTP Iași face modificări la trasee pentru Sărbătorile Iașului

Astăzi, 17 octombrie, de la ora 17:00, va fi închisă circulația pentru mijloacele de transport în comun prin fața Palatului Culturii. Mâine, 18 octombrie, hotărârea va intra în vigoare de la ora 13:00. Desigur că aceste modificări vor crea dificultăți pentru traficul celorlalte mașini, ieșenii vor trebui să caute alte rute alternative.

„Modificări în circulația mijloacelor de transport public. Pentru buna desfășurare a evenimentelor organizate cu ocazia Sărbătorilor Iașului 2024, vor avea loc câteva modificări ale circulației mijloacelor de transport public – 17 octombrie 2024: începând cu ora 17:00, circulația tramvaielor în fața Palatului Culturii va fi oprită; 18 octombrie 2024: începând cu ora 13:00, se închide circulația tramvaielor în fața Palatului Culturii. De la ora 18:00, autobuzele de pe traseele 9b, 28 și 41 vor fi deviate pe strada Sf. Lazăr. Pe traseul 9, autobuzele vor înlocui tramvaiele, iar tramvaiele de pe traseele 1, 7 și 13 vor circula prin zona Tudor Vladimirescu. Vă rugăm să vă planificați călătoriile în funcție de aceste modificări”, au transmis reprezentanții CTP Iași

Programul evenimentelor

Concertul din fața Palatului Culturii din Iași are un buget de 500.000 de lei, asigurat din fondurile locale. Anul acesta nu va mai fi spectacol de artificii, ci va fi un spectacol cu drone. Evenimentul principal va fi în seara de 18 octombrie, când vor urca pe scenă cele mai importante nume. La eveniment sunt așteptați mii de ieșeni pentru a sărbători. Artiști celebri în România vor urca pe scenă la concertul organizat de Sărbătorile Iașului. Municipalitatea ieșeană a alocat peste 750.000 de lei pentru organizarea tuturor evenimentelor, fiind incluse și cele din perioada sărbătorii Sfintei Parascheva. Anul acesta a fost un număr record de oameni la racla Sfintei Parascheva, venind peste 250.000 de oameni din toată țara. Pentru acest eveniment au fost, zilnic, la stradă sute de polițiști și jandarmi care au menținut ordinea și liniștea publică sau au dirijat traficul din oraș. Din fericire, nu a fost înregistrat niciun eveniment grav în aceste zile.

„Pe 18 octombrie, de la ora 19:00, în Piața Palatului Culturii din Iași vor urca pe scenă cei 3 Tenori Ieșeni, alături de legendara trupă Holograf, Nico, Luminița Anghel, Raluca Știrbăț și maestrul Daniel Jinga, acompaniați de Corul Marii Uniri, Corul de Copii al Municipiului Iași și Brigada 15 Mecanizată «Podul Înalt»”, au precizat reprezentanții Primăriei Iași.

CTP Iași va face modificări la traseele de autobuz și tramvai pentru buna desfășurare a momentelor artistice cu ocazia Sărbătorii Iașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`