Prima pagină » Local » ­­­­­­Atenție, ieșeni! ­­­­­­Bandă unică de circulație între bulevardele Nicolae Iorga și Primăverii
­­­­­­Atenție, ieșeni! ­­­­­­Bandă unică de circulație între bulevardele Nicolae Iorga și Primăverii

­­­­­­Atenție, ieșeni! ­­­­­­Bandă unică de circulație între bulevardele Nicolae Iorga și Primăverii

10 apr. 2023, 10:58, 7 ,
BZI.ro, în Local

Poliția Rutieră a avizat propunerea Comisiei de Circulație a Municipiului Iași privind realizarea unei benzi unice pentru mijloacele de transport în comun pe bd. Nicolae Iorga și bd. Primăverii, de la intersecția bd. Nicolae Iorga cu șos. Națională până la intersecția bd. Primăverii cu Calea Chișinăului.

Noua bandă unică este amenajată după succesul înregistrat de banda creată pe șos. Nicolina, între Podu Roș și rond TehnopolIS, care a dus la reducerea considerabilă a timpului petrecut de călători în autobuze și tramvaie pe acest tronson, în special la orele de vârf.

­­­­­­Bandă unică de circulație între bulevardele Nicolae Iorga și Primăverii

Culoarul unic nou înființat va fi destinat mijloacelor de transport în comun (autobuze și tramvaie) și va fi delimitat de celelalte benzi de circulație prin popici. Montarea acestora este făcută de Servicii Publice SA și a început pe bd. Nicolae Iorga dinspre intersecția cu șos. Națională. Lângă elementele de separare a culoarului unic, spre a doua bandă de circulație a ambelor sensuri de mers, se va aplica și marcaj rutier de tip E (linie continuă simplă).

Tot Servicii Publice SA va monta diversele indicatoare rutiere prevăzute de lege, iar Citadin SA va face marcajele aferente.

La intrarea pe culoarul unic va fi aplicată semnalizarea rutieră verticală corespunzătoare, mai exact indicatoarele Bandă rezervată circulației autovehiculelor de transport public de persoane și Drum obligatoriu pentru categoria de vehicule.

Comentarii
  • Un lucru bun

  • Foarte bine. Poate vor renunta cetatenii la automobile…

  • Cele 2 autobuze pe ora si cele 3 tramvaie clar vor ajunge cu 30 secunde mai devreme. Banda aia era aproape permanent libera, nu inteleg ce au avut cu ea vor km pentru transport public sa dea bine pe hartie sau? Acuma tot traficul din zona se va muta pe podul de la Nicolina si in Podul Ros, care erau deja supra aglomerate, mai multe masini in trafic mai mult timp si mai multa poluare.

    Sa bage taxe de circulare in oras 1.000 lei pe luna sa vedem atunci cate masini mai raman in trafic daca vor sa diminueze numarul de autoturisme in trafic nu rahaturi de astea fara nici un efect.

  • Esti foarte frustrat ca nu ai masina , acrii sunt strugurii….

  • Mare dreptate ai @rve. Cand eram smecher la tzara, aveam 3 carute in ograda. Acum am 2 masini, iar frustratii astia vor comunismul inapoi. Maine poimaine vrea sa-mi platesc si parcarea, desi masinile stau pe trotuarul din fata blocului de garsoniere, nu pe strada, sa incurce traficul.

  • Un lucru este clar la Chirica, sa se mulga in continuare bani prin acest CTP. Nu s-a rentabilizat nimic, ci din contra iesenii sunt mai indatorati, traficul rutier este din ce in ce mai greoi, iar iesenii, cei ce l-au votat si acum regreta,care platesc taxe si impozite la autoturisme, vor suferii in continuare din cauza acestui martafoi. Vom vedea unde se va duce dupa alegeri.

  • Si asa era un haos in trafic,bleah inghesuiti-va in carutele lui Cichirica,sa mai faca si sutii un ban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *