Prima pagină » Local » Ieșenii din mai multe cartiere rămân fără apă potabilă! Unde se întrerupe furnizarea apei

Ieșenii din mai multe cartiere rămân fără apă potabilă! Unde se întrerupe furnizarea apei

01 feb. 2023, 09:19, 1 ,
Andrei ROTARU în Local

Din cauza unor lucrări efectuate de către cei de la ApaVital SA, furnizarea apei va fi întreruptă în mai multe cartiere, iar ieșenii din mai multe cartiere rămân fără apă potabilă. Compania de apă sistează furnizarea apei potabile pe anumite străzi ale municipiului Iași pentru o lucrare care face legătura la o nouă conductă situată în Podu Roș și a montării unui debitmetru. Astfel, joi, 2 februarie 2023, mulți locuitori de pe raza municipiului Iași vor rămâne fără apă potabilă sau aceasta va fi furnizată cu presiune scăzută.

O serie de lucrări anunțate de către ApaVital Iași vor lăsa locuitorii din Iași fără apă potabilă între orele 8:00 – 24:00. Apa Vital recomandă cetățenilor să-și oprească apă și să-și creeze rezerve, deoarece este posibil ca lucrările să dureze mai mult de 12 ore, ceea ce va crea un disconfort cetățenilor. La reluarea furnizării cu apă, există posibilitatea ca apa să înregistreze valori mai mari ale parametrului turbiditate.

Ieșenii din mai multe cartiere rămân fără apă potabilă: Ce cartiere vor fi afectate

În vederea efectuării unei legături la o conductă nouă situată în zona Podu Roş și a montării unui debitmetru, joi 2 februarie 2023, furnizarea apei potabile va fi întreruptă în intervalul orar estimat 08.00 – 24.00.

Astfel, utilizatorii de pe străzile Sfântul Lazăr (parţial), Profesor Anton Şesan, Smârdan, Barbu Lăutaru, Moldovei, Zimbrului, Rândunica, Tăietoare, Iancu Bacalu, Traian, Buznea, Tănăsescu, Palat, strada şi stradela Alexandru Ipsilanti Vodă, strada, stradela şi trecătoarea Sfântul Andrei, bulevardele Regele Ferdinand I al României (parţial), Socola (parţial), Primăverii (parţial), Ţuţora, Nicolae Iorga, aleea Rozelor (parţial) şi aleea Nicolina (parţial), vor avea sistata furnizarea apei potabile.

În intervalul orar estimat 08.00 – 24.00, apa potabilă va fi furnizată cu presiune scăzută către utilizatorii de pe străzile Broscăriei, Ion Neculce, Romană, Dacia, strada şi aleea Nicolina, strada şi aleea Decebal, şoseaua Naţională (parţial) şi bulevardul Dimitrie Cantemir.

La reluarea furnizării, există posibilitatea ca apa să înregistreze valori mai mari ale parametrului turbiditate, situație în care robinetul trebuie lăsat deschis timp de câteva minute, pentru ca apa să revină la caracteristicile normale de potabilitate.

Dacă situația persistă, cetățenii vor trebui să sune la ApaVital Iași, iar o echipă de lucru specializată se va deplasa în zonă pentru a soluționa problema sesizată.

În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, ApaVital Iași recomandă utilizatorilor afectați să-şi creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere.

Utilizatorii rămân fără apă și în cazul avariilor

Una dintre problemele cu care se confruntă ApaVital, mult mai numeroase decât a lucrărilor programate, o reprezintă întreruperile determinate de avarii. Acestea se produc spontan, și de cele mai multe ori determină întreruperea instantanee a furnizării apei potabile către utilizatori, deoarece apa nu-și mai poate continua parcursul pe conductă.

Avariile nu pot fi anunțate în prealabil, pentru ca utilizatorii să-și creeze eventuale rezerve de apă, comunicatele emise oferind doar informații asupra cauzelor producerii defecțiunilor, orele estimate pentru reluarea furnizării și zonele afectate de întrerupere.

De la momentul primirii sesizării și până la anunțarea pe site a defecțiunii trec uneori câteva zeci de minute, și ieșenii din mai multe cartiere rămân fără apă potabilă, întrucât echipa de intervenție are nevoie de timp pentru a ajunge la fața locului, a detecta defecțiunea, a realiza săpăturile pentru a vedea gravitatea situației, pentru a estima ce materiale sunt necesare și care este timpul necesar pentru remedierea defecțiunii. Lucrările în sine durează mai multe ore, întrucât este nevoie de timp pentru golirea conductei ce urmează a fi reparată, pentru a se realiza reparația, pentru a încărca apa în conductă iar aceasta să ajungă la utilizatorul cel mai îndepărtat de pe traseul afectat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024