Prima pagină » Titlurile zilei » Atenție, ieșeni! ApaVital deschide încă un șantier pe Șoseaua Bucium – FOTO

Atenție, ieșeni! ApaVital deschide încă un șantier pe Șoseaua Bucium – FOTO

23 nov. 2023, 02:00, 8 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

În contextul în care din cauza unor lucrări la sistemul de apă și canalizare s-a blocat traficul în oraș, ApaVital deschide încă un șantier pe Șoseaua Bucium, astfel că ieșenii trebuie să mai suporte aglomerația

În cadrul proiectului POIM, ApaVital continuă investițiile, automat și lucrările. Săptămânile trecute, din cauza celor desfășurate pe Șoseaua Bucium s-a creat un blocaj de nedescris în oraș, iar Primăria Iași a hotărât ca muncitorii să lucreze doar pe timpul nopții. Acum va mai fi deschis un șantier pe Șoseaua Bucium.

ApaVital deschide încă un șantier pe Șoseaua Bucium

Compania a pus în aplicare proiectul de extindere a apei și canalizării pentru zona metropolitană înspre comuna Bârnova. Oamenii vor trebui să mai aștepte până când traficul și carosabilul vor reveni la normal.

„Pe Șoseaua Bucium, ApaVital mai are în curs de derulare lucrarea de investiții finanțată din surse proprii, referitoare la interconectarea sistemului de distribuție a apei din municipiul Iași cu sistemul de distribuție din comuna Bârnova. Investiția, în valoare de 3.806.210,56 lei, constă în execuția unor rețele de apă de aducțiune sau refulare și de distribuție, în lungime de circa 5.567 ml. Necesitatea realizării investiției a fost dată de etapele diferite în care au fost proiectate şi puse în funcțiune; rețelele de alimentare cu apă din municipiul Iaşi, respectiv Zona Metropolitană Iaşi; amploarea dezvoltării imobiliare din zona periurbană, care implică asigurarea infrastructurii hidroedilitare; necesitatea suplimentării debitelor de apă”, a transmis Răzvan Manolache, șeful Serviciului de Marketing și Relații cu Publicul al ApaVital.

Circulația va fi pe o singură bandă

În acest moment se lucrează deja pe stradela Bârnova, iar în viitorul apropiat vor începe și cele pe Șoseaua Bucium. Biroul Rutier al Poliției Municipiului Iași trebuie să elibereze avizul pentru lucrare. Astfel, odată cu începerea lucrărilor se va circula doar pe o singură bandă, pe partea stângă, sensul de mers spre ieșirea din oraș. Zona unde se efectuează lucrările este imediat după Școala „Veronica Micle”.

„Toate acestea impun realizarea unei interconectări între două sisteme existente care să acopere atât necesarul de apă, cât şi alimentarea la parametrii optimi a tuturor consumatorilor actuali şi potențiali din zonă. Aceste lucrări sunt de o importanță maximă pentru locuitorii din această zonă a Iașului, precum și din zona limitrofă metropolitană, în lipsa acestei investiții urmând ca alimentarea în regim continuu cu apa potabilă să devină o incertitudine.

La data prezentei, lucrările se execută prin contractorul SC SAGA Energy. Ca stadiu fizic, menționăm că sunt executate lucrările aferente tronsonului de pe stradela Bârnova și pentru Șoseaua Bucium, lucrările vor fi demarate după obținerea  avizului de la Biroul Rutier al Poliției Municipiului Iași (executantul are graficul de execuție vizat de Primăria Iași).

Lucrările se vor executa pe trotuar, pe partea stângă, sensul de mers spre ieșire din oraș, cu restricționarea accesului circulației auto pe o singură bandă, pe tronsoane de lucru de maximum 50 de metri. În cadrul proiectului POIM nu vor mai fi alte șantiere pe Șoseaua Bucium”, a adăugat Răzvan Manolache.

ApaVital deschide încă un șantier pe Șoseaua Bucium, pentru a finaliza proiectul de extindere a apei și canalizării în Bârnova.

Comentarii
  • Spargatorul de greva

    Doar a sugerat colegul primar Ki-ri-Ka sa strangem din dinti!Daca ne sar plombele de la atata strans?

  • Derdeluș & Pirpirica

    Ce așteptări aveți de la 2 pitici? Capete mici minte puțină.

  • Lasati masinile acasa dragi ieseni, primarul va va fi recunoscator, va deschide alt santier prin zona, de data aceasta la pasarela

  • conductele alea se schimba singure? vreti apa wireless? ce plm de gandire de kkt e asta? trebuiau sa schimbe conductele dupa ce incep asfaltarile pe bucium? multi da pros.ti…

  • e important sa se faca, poate nu vor mai fi probleme cu apa in zona.

  • In dreptul scolii sunt 4 benzi de circulatie, 2 pe un sens si 2 pe contrasens. Daca se lucreaza pe trotuar si se restrictioneaza accesul pe o banda ramane de circulat pe 3 benzi si nu pe una cum ii iese dlui jurnalist. Nu de alta dar sa stiu si eu cand merg pe o banda daca merg pe 3 sau invers. M-ai bagat in ceata dle reporter.

  • @ chirica: Bai prostane, sa se schimbe idiotule, cand exista alternativa de trafic, nu inchidem tot si inlocuim

  • Io cred că Chichirica are firmă de drone-taxi și după ce mai închide câteva străzi, începe să-și promoveze noua afacere… Votați în continuare hoți și incompetenți și culegeți roadele! dacă nu vă place, luați inițiativă, ieșiți la manifestații… trebuie făcută curățenie în primăria Iași care e plină de căpușe! Numai de afaceri murdare se ocupă, cheltuit banii publici pentru PileCunoștințeRelații și luat împrumuturi bancare de milioane de euro îndatorând orașul pe zeci de ani… pe spinarea proștilor care cotizează în continuare cu taxe, impozite și votează la fel…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *