Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Atentie! Iaurturile simple contin zahar!
Atentie! Iaurturile simple contin zahar!

Atentie! Iaurturile simple contin zahar!

18 sept. 2020, 18:44,
în Sanatate

Un studiu britanic a relevat prezența zahărului nemenționat într-o mare parte a așa-numitelor iaurturi simple. Și contrar credinței populare, iaurturile organice sunt uneori mai dulci decât iaurturile cu fructe.

Așa-numitele iaurturi simple, pe eticheta carora nu se menționează nici zahărul, nici aroma, ar putea să fie de fapt periculoase pentru sanatate. Mulți consumatori subestimeaza într-adevăr cantitatea de zahăr prezentă în iaurturi, și mai ales în iaurturile organice. Acest lucru este confirmat de un studiu recent realizat în comun de cercetători de la Universitatea din Leeds și Universitatea din Surrey (Regatul Unit).

Analiza lor, publicată în revista medicală BMJ Open și transmisă de The Independent, a dezvăluit că, din 921 de iaurturi diferite analizate, cele etichetate organice au un conținut mai ridicat de zahăr decât anumite iaurturi aromate sau cu fructe. În timpul acestor analize, mai puțin de 1 din 10 produse ar fi fost clasificate ca sărace în zaharuri.

Ceea ce ne spune acest studiu este că toate iaurturile preparate cu lapte conțin în mod necesar zahăr: acesta este un zahăr natural, conținut în lactoză, care este un carbohidrat prezent în laptele de origine animală.

Așadar, chiar dacă alegi un iaurt simplu sau iaurt grecesc, consumi zahăr. Desigur, este prezent în cantități mici, dar nu este menționat neapărat pe etichete.

„Produsele etichetate organice sunt adesea considerate cea mai sănătoasă opțiune, dar pot fi o sursă semnificativă și puțin cunoscută de zahăr adăugat în dietele multor oameni”, spun autorii studiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *