Prima pagină » Local » Atenție! Hoții de buzunare au reapărut în autobuze și tramvaie. Controlorii CTP Iași și polițiștii căută infractorii printre călători

Atenție! Hoții de buzunare au reapărut în autobuze și tramvaie. Controlorii CTP Iași și polițiștii căută infractorii printre călători

16 iun. 2020, 04:00,
Vlad Alexa, în Local

Au reapărut hoții de buzunare în autobuzele și tramvaiele din municipiul Iași. Controlorii CTP Iași și polițiștii, dar mai ales călătorii care le cad victime hoților sunt cei care au semnalat numărul tot mai mare de cazuri înregistrate în ultimele zile. Pentru a preveni astfel de fapte antisociale, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Iași și echipele CTP organizează campania „Fii atent la buzunare!”

Sunt depistați tot mai mulți hoți de buzunare în autobuzele și tramvaiele din municipiul Iași. Controlorii CTP Iași și oamenii legii, dar mai ales călătorii care cad victime hoților de buzunare au sesizat faptul că astfel de fapte antisociale s-au înmulțit de la o zi la alta odată cu relaxarea măsurilor în perioada Stării de alertă provocată de COVID-19. Hoții de buzunare acționează atât în autobuze și tramvaie, cât și în stațiile de transport public mai ales în perioadele aglomerate. Din acest motiv, echipele CTP și polițiștii din cadrul IPJ Iași au demarat o campanie de amploare pentru a preveni faptele ilegale comise în mijloacele de transport, dar și în stații.

Cum eviți hoții de buzunare din autobuze și tramvaie

„Cum poți sprijini chiar și tu activitatea Poliției de reducere a numărului de hoți din mijloacele de transport public? Simplu: ai grijă ca niciun bun de al tău să nu fie la îndemâna infractorilor atunci când călătorești cu tramvaiul ori autobuzul. «Fii atent la buzunare!» este și îndemnul polițiștilor ieșeni, care au demarat, din nou, împreună cu CTP Iași, campania cu același titlu pentru prevenirea faptelor antisociale comise împotriva utilizatorilor transportului în comun. Oamenii legii le recomandă călătorilor să își expună cât mai puțin lucrurile de valoare atunci când se află în locuri aglomerate sau în mijloacele de transport public, pentru a nu le oferi, astfel, o invitație directă infractorilor la furt”, au precizat reprezentanții Companiei de Transport Public CTP Iași.

Controlorii CTP Iași și polițiștii, cu ochii pe urmele hoților de buzunare din autobuze și tramvaie

Se pare că pandemia COVID-19 a provocat în ultima perioadă un val de „repatrieri” în orașele natale ale hoților de buzunare plecați peste hotare în anii trecuți. Din acest motiv, ieșenilor li se recomandă să acorde o atenție mai mare obiectelor de valoare atunci când se află în mulțime.

„Compania noastră susține toate demersurile de acest gen și face apel la călători să acorde o atenție mai mare bunurilor personale, atunci când circulă cu autobuzul ori tramvaiul sau chiar când se află în stațiile de transport”, au mai explicat oficialii CTP Iași.

Numeroși hoți minori, surprinși în magazinele comerciale din Iași

Un număr ridicat de furturi este înregistrat și în magazinele comerciale în ultima perioadă. Polițiștii locali sunt solicitați zilnic să legitimeze minori care sustrag diverse bunuri alimentare și nealimentare din magazine.

„Patrula mixtă, formată dintr-un polițist local din cadrul Serviciului 1 – Ordine Publică și un polițișt din cadrul Secției 1 Poliție – Poliția Municipiului Iași, a întocmit proces-verbal de constatare a infracțiunii numitului A.E, care a sustras dintr-un supermarket o sticlă cu băuturi alcoolice în valoare de 211 lei. Cercetările continuă în cadrul Secției 1 Poliție, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *