Prima pagină » Economic Local » Atenție dacă vreți să obțineți fonduri europene. Noi reguli pentru beneficiarii din Iași
Atenție dacă vreți să obțineți fonduri europene. Noi reguli pentru beneficiarii din Iași

Atenție dacă vreți să obțineți fonduri europene. Noi reguli pentru beneficiarii din Iași

18 mai 2020, 04:00,
Raluca Costin în Economic Local

Ieșenii care vor să obțină fondurile europene disponibile în cadrul sesiunilor de depunere a proiectelor deschise în prezent de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pot depune, în cadrul aceleiași submăsuri, o singură cerere de finanțare în aceeași sesiune de depunere, dar cu respectarea condițiilor de eligibilitate. Astfel, dacă în anii precedenți, în cazul în care se deschideau două sesiuni de finanțare, iar potențialii beneficiari puteau depune dosarele în a doua sesiune, dacă nu reușeau prima dată, acum nu mai au aceeași șansă.

Potrivit specialiștilor din cadrul AFIR, această modificare contribuie la îndeplinirea țintelor stabilite la nivelul Programului Național de Dezvoltare Rurală pentru sprijinirea unui număr cât mai mare de beneficiari. În prezent, fermierii pot depune proiecte în cadrul submăsurilor 5.1-beneficiari publici și privați, 5.2 și submăsura 17.1.

Cum se pot obține fondurile europene?

Până pe data de 31 iulie 2020, fermierii vor putea depune online cererile de finanțare prin submăsura 5.1- Sprijin pentru investițiile în măsuri preventive destinate să reducă efectele dezastrelor naturale, ale fenomenelor climatice nefavorabile și ale evenimentelor catastrofale probabile, dar și prin submăsura 5.2- Sprijin pentru investiții privind refacerea terenurilor agricole și a potențialului de producție afectate de dezastre naturale, de condiții de mediu adverse și de evenimente catastrofale. De asemenea, până la data de 30 noiembrie 2020, solicitanții pot depune cereri de finanțare la AFIR pentru submăsura 17.1- Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor- sesiune destinată asigurării culturilor de toamnă aferente anului 2019 și aferente culturilor de primăvară pentru anul 2020. Depunerea cererilor de finanțare la AFIR pentru cele trei submăsuri se face doar online pe www.afir.info, conform precizărilor din ghidul solicitantului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *