Prima pagină » National » Atenție dacă mergeți în vacanță în Grecia! Ce au pățit turiștii români
Atenție dacă mergeți în vacanță în Grecia! Ce au pățit turiștii români

Atenție dacă mergeți în vacanță în Grecia! Ce au pățit turiștii români

21 aug. 2023, 14:29,
în National

Grecia se numără printre destinațiile preferate pentru vacanță pentru mulți români. Nici prețurile ridicate sau condițiile meteo nu i-au împiedicat pe mulți dintre aceștia să aleagă să călătorească în această destinație îndepărtată pentru a-și petrece un concediu de neuitat. Cu toate acestea, câțiva dintre turiștii români au fost nevoiți să se confrunte cu situații neplăcute. În special, se remarcă un fenomen în insulele grecești, care a afectat cel puțin 20 de familii de români care au venit în vacanță. Mai jos, în articol, vom explora experiențele neplăcute trăite de câțiva dintre acești turiști români.

Vă aducem aminte faptul că Grecia se confruntă încă cu incendii de vegetație, fiind mai multe insule care au fost evacuate în totalitate.

Ce trebuie să știi dacă mergi în vacanță în Grecia

Mulți români aleg cu entuziasm să exploreze frumusețea Greciei, în căutarea momentelor prețioase alături de cei dragi, pentru a se bucura de o vacanță desăvârșită și de deliciile gastronomice specifice fiecărei insule elene. În ciuda prețurilor mai ridicate în această vară și a fluctuațiilor capricioase ale vremii, mulți români au ales să își petreacă concediile în insulele Greciei.

Cu toate acestea, câțiva dintre turiștii români au fost nevoiți să se confrunte cu momente mai puțin plăcute în timpul șederii lor în vacanță. Un fenomen specific mai degrabă litoralului românesc, a ”afectat” și insulele grecești. Cel puțin 20 de familii de turiști români care au călătorit în această destinație au avut parte de o experiență negativă.

În special, autoturismele lor au fost ținta hoților. Această problemă a fost semnalată de către administratorul unui grup extrem de popular pe Facebook, unde românii își împărtășesc idei, sfaturi și impresii referitoare la experiențele lor de vacanță în Grecia.

„Am aprobat anul acesta câteva postări cu furturi. Nu le-am numărat, probabil în jur de 10 în Thassos și vreo alte 10 pe alt grup din altă destinație. Comparativ cu anii trecuți, da, sunt mai multe cazuri. Este o nouă realitate pe care încercăm să o înțelegem și să ne adaptăm la ea. Pentru că este foarte important să știm ce să facem”, este mesajul scris de administratorul grupului de Facebook „Forum Thassos”.

Ce trebuie să faci dacă pleci în vacanță în Grecia

Sunt câteva aspecte esențiale pe care trebuie să le faci dacă vrei să pleci în vacanță în Grecia. De exemplu, nu trebuie să-ți lași lucruri de valoare în mașină, trebuie să verifici ușile la autoturism dar și să te duci de urgență la autoritățile din zonă dacă ți s-a întâmplat un incident de acest fel:

„1) De exemplu, trebuie să știm că nu lăsăm lucruri de valoare în mașină. Chiar dacă există ghinionul să nimerească un hoț la mașină noastră, dacă n-ar avea ce să ia, am avea doar paguba unui geam spart, de exemplu, asta dacă nu cumva bruiază închiderea centralizată și intră fără să spargă ceva.

2) În al doilea rând, e bine să verificăm ușile după ce închidem din telecomandă, pentru a evita varianta cu bruiajul de mai sus.

3) În al treilea rând, și cel mai important, este bine să declarăm evenimentele respective la autorități. Pentru că doar așa pot avea o privire de ansamblu, reală, asupra locurilor în care se întâmplă și a lucrurilor care se întâmplă – mod de lucru.

În luna iulie a acestui an au venit pe insulă cu ferry aproximativ 260.000 turiști. Au fost raportate oficial doar 4 cazuri tot anul. Thassos, în special, și Grecia, în general, sunt, contrar aparențelor de moment, destinații sigure. Rata criminalității este scăzută. Iar dacă undeva crește, trebuie ca autoritățile să știe acest lucru astfel încât să redimensioneze efectivul de agenți, să facă operațiuni de filaj sau flagrant, să învețe și să prevadă modul de lucru și locul în care vor acționa”, a mai notat bărbatul, conform cancan.ro.

Așadar, dacă plănuiești o vacanță în Grecia, cel mai bine e să te documentezi dinainte asupra zonei în care te duci și să încerci să respecţi câteva reguli pentru a evita situații neplăcute.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`