Prima pagină » Local » Atentie daca ati primit acest SMS de la Altex! Sunteti in pericol sa pierdeti sume importante
Atentie daca ati primit acest SMS de la Altex! Sunteti in pericol sa pierdeti sume importante

Atentie daca ati primit acest SMS de la Altex! Sunteti in pericol sa pierdeti sume importante

23 ian. 2018, 20:26,
Raluca Costin, în Local
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:638110;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Un sms anunta clientii ca au castigat un laptop si 10.000 de euro @ Numele magazinului a mai fost implicat in alte situatii in care clientii erau inselati prin intermediul mesajelor primite

Mai multi ieseni au primit zilele trecute SMS-uri prin care erau anuntati ca sunt beneficiarii unor premii, constand in laptopuri de ultima generatie si sume consistente de bani, din partea ALTEX. Mesajul suna in felul urmator: "Felicitari! Altex v-a desemnat castigatorul unui laptop Toshiba si suma de 10.000 de euro. Pentru informatii apelati la acest numar de telefon". Multi dintre cei care au primit aceste mesaje, ca si celelalte "oferte" de acest gen, si-au dat seama ca SMS-urile fac parte din capitolul escrocherie "premiu – apel telefonic".

De aceea au mers la Politie sa anunte ceea ce au patit. "Am sunat la numarul de telefon de la care am primit mesajul, iar persoana de la capatul liniei s-a dat drept Alex Popa de la Altex Bucuresti. Cred ca totul este un plan bine pus la punct pentru cei naivi, care cred ca au castigat o suma atat de mare, insa li se cer datele personale si stau mult la telefon, perioada in care sunt incarcati la factura telefonica sau mai rau, sunt convinsi sa dea niste bani pentru a primi acele premii. Totul este o mare pacaleala", sustine unul dintre cei care a primit mesajul castigator.

Cei care au mai trecut prin astfel de experiente sustin ca aceste conversatii telefonice interminabile si neverificate sunt de fapt o noua metoda prin care escrocii incearca sa convinga oamenii sa furnizeze datele personale, respectiv codul numeric personal si sa piarda niste bani pentru a primi asa-zisul premiu.

"Este aceeasi metoda ca si cea cu accidentul. Esti sunat si fiind mai naiv si credul, te apuci sa faci exact ce spune persoana de la capatul firului. Eu am fost la Altex si am verificat si mi-au zis ca e vorba de o inselaciune din partea unor persoane. Nu are legatura cu magazinul Altex", mai spune un alt iesean care a primit mesajul. Reprezentantii Altex nu au oferit un punct de vedere oficial pentru a lamuri aceasta situatie.  

Amenzi de 10.000 de lei pentru Altex

Tot mai multi clienti din Iasi sunt nemultumiti de produsele pe care le achizitioneaza din magazinul de electronice si electrocasnice. Fie ca achizitioneaza un fier de calcat, un laptop, un telefon mobil sau un aragaz, acestia depun sesizari la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Iasi.

Comisarii din cadrul institutiei au fost asaltati in anul 2017 de clientii care s-au trezit ca produsele s-au defectat la scurt timp dupa ce le-au achizitionat. Acestia au primit anul trecut 54 de reclamatii impotriva firmei de electronice si electrocasnice.

In urma verificarii lor, au fost aplicate amenzi in valoare de 10.000 de lei firmei Altex. Principalele sesizari ale clientilor fac referire la problemele aparute la telefoanele mobile, laptop-uri, aparate foto, tablete, insa au fost si reclamatii ale iesenilor care au cumparat perie de coafat, tocator de carne, espressor, mouse, aparat pentru GPS sau cuptor.

Citeste si : Inca o teapa marca ALTEX! Fereste-te de acest magazin daca nu vrei sa te trezesti cu probleme pe cap! Iata ce a patit un iesean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *