Prima pagină » Economic Local » Atenție! Comisarii de la Garda de Mediu verifică șantierele deschise în Iași

Atenție! Comisarii de la Garda de Mediu verifică șantierele deschise în Iași

14 apr. 2020, 04:00,
Raluca Costin în Economic Local

Comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu- Comisariatul Județean (GNM-CJ) Iași efectuează în această perioadă mai multe verificări în cartierele din oraș unde se construiește.

„Având în vedere problematica pulberilor în suspensie, continuăm verificarea șantierelor de construcții-montaj din zona metropolitană. În continuarea fazei de teren întotdeauna este necesară și verificarea documentațiilor care stau la baza investițiilor, concluziile și măsurile legale fiind stabilite numai după finalizarea acestor etape. În paralel, onorăm și protocoalele și planurile de acțiune cu alte autorități, executând acțiuni comune”, susțin reprezentanții GNM Iași.

Pescuitul, interzis în următoarea perioadă

În această perioadă specialiștii vor verifica și zonele de pescuit din județul Iași.

„În prezent ne aflăm în perioada de prohibiție, așa cum prevede Ordinul comun 310/43/2020 al MADR și MMAP, care stabilește perioadele și zonele de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2020. CJ Iași al GNM desfășoară acțiuni comune cu Inspectoratul Județean de Jandarmi în baza planului comun de acțiune”, susțin reprezentanții GNM Iași.

În perioada 4 aprilie-2 iunie inclusiv este interzis pescuitul în scop comercial și recreativ/sportiv al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în râul Prut și în zonele inundate permanent sau temporar limitrofe acestuia, precum și în lacul de acumulare Stânca-Costești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *