Prima pagină » International » Atentat sinucigaş la Kabul. Cel puţin 19 persoane au murit şi alte 27 au fost rănite – VIDEO

Atentat sinucigaş la Kabul. Cel puţin 19 persoane au murit şi alte 27 au fost rănite – VIDEO

30 sept. 2022, 09:51,
în International

Vineri dimineaţă, 30 septembrie 2022, a avut loc un atentat sinucigaş la Kabul, Afganistan. Cel puţin 19 persoane au murit şi alte 27 au fost rănite, într-un centru educaţional.

Elevii se pregăteau pentru examenele de admitere la universitate.

Atentat sinucigaş la Kabul într-un centru educaţional. Zeci de victime

Un purtător de cuvânt al Poliţiei din Kabul, Afganistan a transmis vineri, 30 septembrie 2022, faptul că la un centru educaţional pentru elevi a avut loc un atac sinucigaş. Din nefericire, 19 persoane au murit şi 27 au fost rănite, potrivit AFP.

”Elevii se pregăteau pentru un examen când un atacator sinucigaş s-a aruncat în aer în acest centru educaţional. Din păcate, 19 persoane au murit şi alte 27 au fost rănite”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Khalid Zadran.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al ministerului afgan de Interne, Abdul Nafy Takor, a transmis faptul că acest centru educaţional pregăteşte elevii pentru examenele de admitere la universitate. În momentul de fată se afla la locul tragediei mai multe echipe de securitate. Se investighează natura atacului şi detaliile victimelor care vor fi comunicate ulterior.

”Atacarea ţintelor civile dovedeşte cruzimea inumană a inamicului şi lipsa standardelor morale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, Abdul Nafy Takor.

Zeci de persoane au murit în Afganistan după organizarea unor atentate

Vă aducem aminte că pe data de 20 aprilie 2022, cel puţin şase oameni au decedat şi alte 24 au fost răniţi în două explozii la o unitate de învăţământ pentru băieţi din acelaşi cartier din vestul capitalei afgane.

Mulţi dintre cei care locuiesc în această zonă sunt membri ai minorităţii etnice hazare, vizată de-a lungul timpului de mai multe atacuri revendicate de gruparea Stat Islamic, care îi consideră „eretici”.

De asemenea, în urmă cu un an peste 90 de persoane au decedat în urma unor altor atentate sinucigaşe. Mii de persoane au fost evacuate la acel moment din Kabul, când localitatea a căzut în mâna talibanilor. S-au înregistrat mai multe explozii, printre care şi la un hotel utilizat de oficialii britanici pentru a ajuta afganii care voiau să călătorească în UK.

La acel moment a intervenit şi preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Acesta a promis că va finaliza misiunea de încetare a atacului jihadist. Printre cei răniţi au fost şi soldaţi marini, medici şi alte victime militare.

Au fost trimise la aeroportul din Kabul circa 5.800 de soldați americani la sol şi 1.000 de soldați britanici. La acel moment, 104.000 de civili au fost transferați din Afganistan, inclusiv 66.000 din SUA și 37.000 de la aliați și parteneri.

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, a condamnat atacurile teroriste care au avut loc joi, 26 august 2021, în Kabul.

„Condamn cu fermitate atacurile teroriste de azi din Kabul. Condoleanţe familiilor victimelor & refacere grabnică celor răniţi! Celula de criză interinstituţională e în contact cu cei 9 cetăţeni români aflaţi încă în Afganistan, care nu au fost afectaţi de atacuri”, a scris la acel moment Bogdan Aurescu, pe Twitter.

Astfel, din păcate atentatele sinucigașe la Kabul continuă, iar numărul persoanelor decedate crește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *