Prima pagină » International » Atentat în Israel, de ziua națională. Trei persoane au fost ucise – VIDEO
Atentat în Israel, de ziua națională. Trei persoane au fost ucise - VIDEO

Atentat în Israel, de ziua națională. Trei persoane au fost ucise – VIDEO

05 mai 2022, 23:43,
în International

Astăzi, 5 mai, a avut loc un atentat în Israel, de ziua națională a statului. Cel puțin trei persoane au fost ucise în atacul care a avut loc la Elad, un oraș cu o populație care este formată majoritari din evrei ultraortodocși. Orașul este situat în centrul Israelului.

Țara evreiască aniversează astăzi 74 de ani de la crearea statului evreu.

O a patra persoană, victimă a aceluiași atac, se află în stare critică. Un martor a declarat că a observat cel puțin doi atacatori, unul având o armă de foc şi celălalt un cuţit. Aceştia au reuşit să fugă după atac şi sunt căutaţi de poliţie, care consideră că este vorba despre un act terorist, scrie Agerpres.

Nu este primul atac în Israel din ultimul timp

În ultimele săptămâni au avut loc în Israel mai multe atacuri mortale şi ciocniri violente între palestinieni şi poliţiştii israelieni.

La începutul lunii aprilie, alte două persoane au pierit într-un atac armat care a avut loc în apropierea unui bar situat în zona Dizengoff, în centrul oraşului Tel Aviv. Un individ înarmat cu un pistol a deschis focul spre trecători, într-o zonă aglomerată, precizează Mediafax.

Autoritățile au crezut că este vorba de un atac naționalist

Iniţial, autorităţile au apreciat că incidentul are o motivaţie naţionalistă, dar, ulterior, şeful Poliţiei din Tel Aviv, Ami Eshed, a afirmat că sunt analizate toate ipotezele. „Din ceea ce ştim, există indicii că este vorba de un act terorist”, a declarat Ami Eshed. Martori citaţi de postul Channel 12 au declarat că erau cel puţin doi atacatori, iar unul a deschis focul cu un pistol.

De asemenea, pe 28 martie, un islamist palestinian a ucis cinci persoane în Bnei Brak, la periferia oraşului Tel Aviv. Alte şase persoane au fost ucise anterior în oraşele Hadera şi Beersheba de cetăţeni israelieni de etnie arabă simpatizanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *