Prima pagină » Eveniment-Social » Ateneul ieșean va prezenta spectacolul Prenumele la Constanța
Ateneul ieșean va prezenta spectacolul Prenumele la Constanța

Ateneul ieșean va prezenta spectacolul Prenumele la Constanța

19 iul. 2024, 11:20,
în Eveniment-Social

Actorii Ateneului Național din Iași vor susține duminică, 21 iulie, de la ora 21:00, spectacolul de teatru Prenumele, cu invitatul special Marius Manole, la Teatrul de Vară Soveja. Evenimentul face parte din Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului, organizat de Teatrul de Stat din Constanța.

Spectacolul este o comedie de situații bine conturate, care reușește să atingă anumite probleme sociale și politice, satirizând societatea contemporană. Subiectul gravitează în jurul prenumelui viitorului nou-născut, similar cu al unui personaj controversat din istorie și generează un adevărat conflict de familie. Aparținând autorilor francezi Matthieu Delaporte și Alexandre de la Patelliere, piesa Prenumele a văzut lumina scenei în întreaga lume, iar ecranizarea filmului cu același titlu a fost recompensată cu cinci nominalizări la premiile Cesar, în anul 2013.

Din distribuția spectacolului fac parte: Marius Manole, Erica Moldovan, Dumitru Florescu, Codrin Dănilă, Cezara Fantu, Alexandra Paftală, Mălina Balcan, Florin Gorgos.

„Echipa Ateneului ieșean este încântată să participe la Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului de la Constanța. Anul acesta vom prezenta spectacolul Prenumele, titlu care a fost prezentat cu succes anul trecut la Festivalului Internațional de Teatru de la Maltepe, Istanbul, Turcia”, a afirmat managerul interimar al Ateneului Național din Iași, Gheorghiță Rusu-Persic.

Este pentru a doua oară când Ateneul ieșean participă la acest eveniment. În 2022, echipa de actori a Ateneului a prezentat spectacolul Cenușăreasa după Frații Grimm. SEAS este un eveniment conceput pentru a oferi spectatorilor șansa de a vedea o selecție variată de spectacole de teatru și muzică de pe scenele din întreaga țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024