Prima pagină » Eveniment-Social » Ateliere de lectură la Palatul Culturii din Iași intitulate „Mozart și curcubeul fermecat”
Ateliere de lectură la Palatul Culturii din Iași intitulate

Ateliere de lectură la Palatul Culturii din Iași intitulate „Mozart și curcubeul fermecat”

06 mart. 2021, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Noi ateliere de lectură la Palatul Culturii din Iași intitulate „Mozart și curcubeul fermecat”. Acestea continuă în luna martie 2021, cu trei ediții dedicate volumului „Mozart și curcubeul fermecat”, de Cristina Andone (Editura „Nemi”). Recomandate copiilor cu vârsta de minimum 6 ani, atelierele sunt coordonate voluntar de dr. Daniela Mihaela Ciocoiu, profesor de canto la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, care își asumă rolul de „Povestitor”, citind din volumele apărute în Colecția „Povești din Pădurea Muzicală”

Atelierele de lectură „În lumea poveștilor muzicale”, desfășurate la Palatul Culturii din Iași, continuă în luna martie, cu trei ediții dedicate volumului „Mozart și curcubeul fermecat”, de Cristina Andone (Editura „Nemi”). Recomandate copiilor cu vârsta de minimum 6 ani, atelierele sunt coordonate voluntar de dr. Daniela Mihaela Ciocoiu, profesor de canto la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, care își asumă rolul de „Povestitor”, citind din volumele apărute în Colecția „Povești din Pădurea Muzicală”, ale căror personaje principale sunt cei mai mari compozitori ai lumii. Întâlnirile sunt pigmentate cu detalii despre universul fascinant al muzicii clasice, prezentate copiilor într-un mod accesibil și distractiv.

Atelierele vor avea loc sâmbătă: 6, 13 și 20 martie 2021, de la ora 16:00, în Sala „Ștefan Procopiu” – Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”

Atelierele vor avea loc sâmbătă: 6, 13 și 20 martie 2021, de la ora 16:00, în Sala „Ștefan Procopiu” – Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”. Participarea la evenimente se face respectând normele impuse în contextul pandemiei. Biletele costă 10 lei și pot fi achiziționate de la Palatul Culturii, de marți până duminică, între orele 10:00-16:30. „În lumea poveștilor muzicale” este un program realizat de Complexul Muzeal Național „Moldova” (CMNM) Iași – Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” (UNAGE) Iași, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, Paradis International College și Editura „Nemi”.

Expoziția „Instrumente de muzică mecanică din patrimoniul Muzeului Științei și Tehnicii «Ștefan Procopiu»”

Pe de altă parte, la Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” sunt expuse aproximativ 100 de piese reprezentative din domeniul muzicii mecanice, într-o nouă expoziție: „Memoria sunetului. Suporturi de înregistrare în diversitate”, la Palatul Culturii din Iași (care se va încheia pe 18 iunie 2021). Deschisă cu ocazia celei de-a XII-a ediții a Festivalului Internațional al Muzicii Mecanice (FIMM) (septembrie 2020), expoziția este însoțită de roll-up-uri de prezentare, realizate într-o formă grafică deosebită, în care sunt descrise principalele tipuri de accesorii tip suport etalate. Piesele au fost selectate din colecția de „Înregistrare și redare a sunetului” și prezintă în mod cronologic evoluția înregistrării și redării sunetului, de la cilindrul cu știfturi, la bandă magnetică.

Funcționarea în bune condiții a aparatelor muzicale din această expoziție a fost asigurată de Mircea Gheorghiu, Ion Cristea și Victor Grecu, specialiști de la Centrul de Cercetare și Conservare-Restaurare a Patrimoniului Cultural din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași. Curatori: muzeograf Camelia Elena Pralea, muzeograf Teodora-Camelia Cristofor, conservator Celia Iacob.

Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Dispar complet aceste facultăți din România! Nu va mai exista admitere la programele de studiu pentru anul universitar 2025-2026
a1.ro
Volodimir Zelenski și Donald Trump, față în față la înmormântarea Papei Francisc. Ce au discutat, după umilirea de la Casa Albă. Mesajul președintelui Ucrainei: „Are potențialul de a deveni istorică”
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
Cât a ajuns să coste o caserolă de 500 de grame de căpşune româneşti. Scumpirile se simt şi la cireşe sau caise
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Piramida de la Pitești, locul enigmatic al experimentelor neconvenționale
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
Miliardarul român îi sfidează pe Trump și Putin și anunță că România e pregătită de război cu Rusia
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Scăpaţi urgent de bancnotele de 20 și 50 de euro rămase prin portofele din vacanţe. Raport OFICIAL
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`