Prima pagină » Eveniment-Social » Atelier de scriere artistică la Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași

Atelier de scriere artistică la Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași

02 oct. 2023, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași organizează prin Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe, cu sprijinul Muzeului de Istorie a Moldovei, începând cu data de 4 octombrie 2023, o nouă serie de ateliere de scriere DICE „Arta scrisului ca mărturie a istoriei”

Atelierul de scriere artistică este dedicat expoziției „Nicolae Iorga – 150 de ani de la naștere”, care poate fi vizitată la Palatul Culturii până pe 7 ianuarie 2024.

Atelier de scriere artistică

 o poză cu Palatul Culturii din Iași

Ieșenii sunt invitați să participe la atelierul de scriere artistică

Mai mult decât o lecție de caligrafie, atelierul de scriere artistică va oferi o privire de ansamblu asupra vieții istoricului și omului politic Nicolae Iorga, prin intermediul unei scurte vizite în expoziție, unde va fi prezentat contextul istoric și cultural în care a trăit, precum și influența sa asupra României moderne.

Ateliere DICE tratează teme diverse, inspirate de patrimoniul cultural, capitalizând importanța acestuia, comunicând într-o manieră atractivă informații despre acesta și transformând vizita la muzeu într-o experiență memorabilă. DICE se traduce ca Distractiv, Interactiv, Creativ, Educativ.

Participanții vor avea la dispoziție foi de caligrafie, toc cu peniță și tuș

o poză cu o persoana care scrie

Atelierul are o durată de 90 de minute

În a doua parte a activității, în Sala de Educație Muzeală, participanții vor avea la dispoziție foi de caligrafie, toc cu peniță și tuș, pentru a-și scrie propria diplomă de participare la atelier, în stilul acelor vremuri.

Doritorii pot vizita expoziția eveniment „Nicolae Iorga – 150 de ani de la naștere”, un proiect inițiat de Muzeul Național de Istorie a României și realizat în parteneriat cu Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” al Academiei Române, Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe și Arhivele Naționale Iași.

Alături de piese vestimentare și obiecte personale ale marelui savant, la Palatul Culturii sunt expuse documente și fotografii ce arată legăturile familiei Iorga cu orașul Iași, precum „Scrisoarea de mulțumire a profesorilor Școlii de Belle Arte din Iași adresată lui Nicolae Iorga pentru transformarea acesteia în Academia de Belle Arte”, din 1931”, dar și ordinul „Polonia Restituta” și insigna comemorativă a Corpului 2 Polonez Kaniow, alături de Marea Cruce a ordinului Orania-Nassau, Olanda.

De asemenea, expoziția include documente și fotografii, unele inedite, din patrimoniul Muzeului de Istorie a Moldovei, care atestă prezența și activitatea lui Nicolae Iorga la Iași.

Atelierul are o durată de 90 de minute și se adresează participanților cu vârsta peste 10 ani, grupurile fiind de minimum 5, maximum 20 de persoane. Prețul unui bilet este de 30 de lei. Programările se pot face la numărul de telefon 0232.275.979, interior 116 sau prin mesaj privat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
01 ianuarie 2025
01 ianuarie 2025