Prima pagină » Local » Atacuri dure lansate de Mihai Chirica la adresa inspectorului școlar Mihaela Simion! Cum răspunde IȘJ Iași

Atacuri dure lansate de Mihai Chirica la adresa inspectorului școlar Mihaela Simion! Cum răspunde IȘJ Iași

14 oct. 2022, 02:15,
Denisa Pintilie, în Local

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local de joi, 13 octombrie 2022, au fost lansate atacuri dure de Mihai Chirica la adresa Mihaelei Simion, aceasta susținând că învățământul preșcolar și creșa nu au aceiași definiție. IȘJ Iași spune faptul că toate creșele fac parte din sistemul de învățământ preșcolar

Mihaela Simion inspector școlar pentru educație timpurie se îndoiește de faptul că învățământul antepreșcolar este echivalent creșei. Primarul Mihai Chirica vine cu lămuriri și spune clar că în Legea Educației scrie că cele două înseamnă exact același lucru.

Mihai Chirica a atacat-o dur pe Mihaela Simion în timpul ședinței extraordinare a Consiliului Local de joi, 13 octombrie 2022.

„România n-are șanse foarte mari în ritmul acesta și ar trebui oameni de calitate în învățământ, după spusele acestuia“, spune Mihai Chirica.

 portret Mihaela Simion

Mihaela Simion l-a obligat pe Mihai Chirica să destituie un angajat dintr-o funcție obținută prin concurs pentru a numi un alt director într-o funcție

Atacuri lansate de Mihai Chirica: „Este cel mai mare rang de incompetență pe care am putut să-l întâlnesc!“

cladire IȘJ Iași

IȘJ Iași spune faptul că toate creșele fac parte din sistemul de învățământ preșcolar

Joi, 13 octombrie 2022, în ședința extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Iași, primarul Mihai Chirica a atacat-o pe Mihaela Simion pentru că s-a dorit această schimbare a denumirii creșei, în condițiile în care creșă are aceeași însemnătate ca învățământ antepreșcolar. Edilul susține că Mihaela Simion i-ar fi cerut să destituie un angajat dintr-o funcție obținută prin concurs pentru a numi un alt director într-o funcție.

„Dacă România nu-și reconsideră calitatea oamenilor pe care îi angajează în sistemul public, vă rog să mă credeți că România nu are nici o șansă. Eu n-am văzut un om mai insipid din punct de vedere profesional, cum am văzut la doamna inspector care se ocupă cu învățământul antrepreșcolar și preșcolar. Deci este cel mai mare rang de incompetență pe care am putut să-l întâlnesc!”, menționează Mihai Chirica.

Mihai Chirica mai afirmă faptul că Legea Eucației definește învățământul antepreșcolar echivalent a ceea ce înseamnă creșă.

„Să-mi spună mie cineva că o unitate de învățământ antepreșcolar nu este echivalent cu creșă, când te duci la Legea Educației Naționale și îți definește învățământul antepreșcolar egal creșă. Direcția Creșei nu era bine, unitate de învățământ antrepreșcolar nu era bine, trebuie să scrie creșa municipală, aflați că sunt 12 astfel de creșe”, menționează Mihai Chirica.

cladire primăria municipiului Iași

În aceeiași ședință au mai fost lansate două proiecte: proiectul pentru transportul verde – piste pentru biciclete

Cum au reacționat reprezentanții IȘJ Iași

 

sala de clasa

Mihaela Simion, inspector general de educație timpurie se îndoiește de faptul că învățământul antepreșcolar este echivalent creșei

În legătură cu situația Direcției Creșe, reprezentanții IȘJ Iași susțin că s-a solicitat transformarea Direcției Creșe Iași în unitate de învățământ.

,,Inspectoratul Școlar Județean Iași a solicitat realizarea demersurilor prevăzute de cadrul legal în vigoare pentru transformarea Direcției Creșe Iași în unitate de învățământ, conform precizărilor art. 1(1) din Ordonanța de urgență nr. 100 din 10 septembrie 2021 pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011 și abrogarea unor acte normative din domeniul protecției sociale: «Creșele fac parte din sistemul național de învățământ preuniversitar și oferă copiilor antepreșcolari cu vârste cuprinse între 11 luni și 3 ani servicii integrate de educație, îngrijire și supraveghere». Hotărârea Guvernului  nr. 566 din 28 aprilie 2022 privind aprobarea metodologiei de organizare și funcționare a creșelor și a altor unități de educație timpurie antepreșcolară menționează, de asemeni, prin art. 1 (3), că «Unitățile de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică în care se organizează grupe de educație timpurie antepreșcolară sau cele care au arondată o creșă fac parte din sistemul de învățământ preuniversitar, reglementat de Legea educației naționale nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare»”, spun reprezentanții IȘJ Iași.

Reporterii Bzi au încercat să prezinte și puncutul de vedere al inspectorului școlar pentru educație timpurie Mihaela Simion, însă aceasta nu a putut fi contactată în legătură cu atacurile dure aduse de Mihai Chirica la adresa ei.

Comentarii
  • Jumătate din inspectori ,ar trebui trimiși acasă, insipizi ,, fără rost… doar tocuri, țoape,țațe, …nici pe ele nu se suportă…. instituție căpușă.

  • Eu am spus demult, ISJ-urile ar trebui desfiintate. In alta ordine de idei, Chirica (proasta satului) sa nu uite ceva, ca sefa de la ISJ Iasi a fost numita politic de PNL, iar daca Chirica nu dadea 1 milion de euro ca sa intre in PNL Iasi, nu mai avea protectie politica si era la puscarie acum. O fi duduia incompetenta, nu neg asta, dar daca se pune rau cu sefa de la ISJ Iasi, s-ar putea sa nea Chirica miliardaru sa nu mai pupe libertatea in urmatorii ani. Toate au o logica si o legatura. Si apropo, deabia acum Chirica s-a trezit la realitate ? Vrajeala de doi lei cuie.

  • ISJ este un scut pentru unele conduceri ale scolilor,sub care acestea fac ce vor prin scoli.Cine controleaza aceste abuzuri?Nimeni.Din pacate conducerile sindicatului sunt „subordonate” directorului unitatii,iar sindicalistii-profesori se tem pentru serviciul lor.

  • Are mare dreptate.

  • Exact, ce cauta Crina Ciobanu la ISJ, sa-si vada de casa si catedra ei de la Ec.1 S-au a fost barbata-sau mare sef la ANAF si a promovat-o pe un loc caldut….

  • Să intelegem că inspectorul adjunct Ciubotaru care este consilier local, venit cu Chirica de la P.S.D. nu a rezolvat problema…

  • Ceva gramatica mai invatam si noi?

  • ,,Algebra,, – Mai bine inveti ceva gramatica

  • Asa a vrut Navodaru, pe atunci inspector general adjunct. Trebuia sa intre PNL in gratiile lui Paul Ciobanu de la finante. Ia vedeti, Donceanu de la management ce cauta? Ca e sotia aluia de la silvic? Si Bliort de la comunicare? In anul acela Navodaru a adus toate nevestele celor de care PNL pod ros are/avea nevoie. O Mare mizerie!

  • “Algebra” ești cumva un susținător al văduvei vesele Anca Olivia Nistor, spargatoarea de case?

  • Cadru didactic

    Cum poate un politruc, precum Chirica, sa murdareasca reputatia unui cadru didactic dedicat meseriei, muncitor si cu foarte mult bun simt. Asa se arunca cu noroi intr-un om care in permanenta este aproape de oameni si este cu adevarat profesionist.

  • Turnatorilor, nu mai turnati !
    E pleonasm !

  • Madam Simion Șpăgara Iașului să spună câți bani i-a dat fosta directoare Acatrinei Ghena de la grădiniță 12 PP din Iași pentru a o menține în funcție deși are un comportament huliganic, face copii handicapați, toată ziua este la bârfă, pune la cale strategii de intriga , a angajat 90%din personal din Tomești , cele care le muncesc la vila și execută ordinele. Într-un cuvânt tovarășa este exemplul cel mai bun prin care Simion s-a folosit,

  • Pentru Cadru Didactic .
    Daca Panarama de Simion este cadru didactic eu propun sa mi-o sugi poate îți revii. Doamna este coruptă, putregaiul învățământului din Iași, fosila și tot ce a putut da mai rău învățământul Iașului.

  • Cine este Simion? O șpăgara . O susține pe Acatrinei Ghena director de la grădinița nr.12. Acatrinei Ghena a angajat cumnate , vecine dinn Tomești, educatoare nepoate….. și de laudă că are Fica pulițistă, soțul fost pulițist și că ea este Stăpână in grădinița Nr 12. Voi sesiza organelor în drept că se folosește de funcția ficei de a conduce grădinița că pe o afacere personala

  • Corupta puțin spus. Împreună cu Acatrinei Ghena este penală. Conduce învățământul preuniversitar că pe o afacere privată. Acatrinei Ghena panarama de educatoare ( Penală ) ia șpagă pentru orice , fata scrupule apoi înscenează sa te facă să demisionezi sa angajeze pe altcineva o cumnata, nepoata sau vecia .( altul înseamnă alți bani ) motivează că bani ajung la inspectorat ??? O fi Somion ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024