Prima pagină » Razboi în Ucraina » Atacul trupelor ruseşti, blocat de ucrainenii din Cernihiv. Ce au reuşit să facă nişte simpli oameni, neînarmaţi

Atacul trupelor ruseşti, blocat de ucrainenii din Cernihiv. Ce au reuşit să facă nişte simpli oameni, neînarmaţi

28 feb. 2022, 13:12,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

În mediul online, circulă imagini video cu atacul trupelor ruseşti, blocat de ucrainenii din Cernihiv. Bărbații ucraineni ce au rămas în urmă pentru a-şi apăra țara s-au aşezat efectiv în fața tancurilor rusești ce se îndreptau spre localitățile lor.

Nici femeile nu se lasă mai prejos, pregătindu-se și ele de luptă. Ucrainencele pregătesc de zor cocktail-uri Molotov împotriva armatei lui Vladimir Putin.

razboi Ucraina, tancuri, armata

Odată început războiul, întreaga populație a Ucrainei s-a mobilizat pentru a lupta împotriva Rusiei

Atacul trupelor ruseşti, blocat de ucraineni

Imaginile video cu atacul trupelor ruseşti ce este blocat de ucraineni, ar fi fost surprinse în Koriukivka, regiunea Cernihiv. Acestea arată cum un grup de oameni merge spre un tanc care pare să se retragă.


Totodată, un grup mare de localnici și polițiști din Cernihiv a oprit un convoi de tancuri rusești pe un drum.

De cinci zile, autorităţile din Ucraina continuă să lupte neîncetat împotriva forţelor armate ruseşti. Acestea au apelat şi la sprijinul oamenilor de rând, cerându-le să dezmembreze panourile rutiere ce arată direcţiile către oraşe şi localităţile ucrainene, să taie copaci în calea trupelor ruseşti, să folosească activ dispozitive incendiare făcute în casă, de tipul cocktail Molotov, să distrugă centre importante de transport şi mai ales, să fie mai activi noaptea sau la apus.

cocktail Molotov , sticla in flacari

Ucrainencele pregătesc de zor cocktail-uri Molotov împotriva armatei lui Vladimir Putin

Localnicii din Ucraina continuă să lupte împotriva rușilor

Localitatea Cernihiv se află la 150 de km de Kiev, având o majoritate a populației vorbitoare de ucraineană , mai exact un procent de 74,01%. Cu o populație de aproximativ 294.727 locuitori, aceștia au dat dovadă în ultimele zile de curaj și patriotism. Localnicii s-au pus în genunchi şi au încercat cu mâinile goale să oprească înaintarea tancurilor ruseşti. Probabil a fost momentul cel mai groaznic al vieții lor, dar oamenii au închis ochii și au sperat la mai bine.

Odată început războiul, întreaga populație a Ucrainei s-a mobilizat pentru a lupta împotriva Rusiei. Astfel, bărbaţii luptă împotriva soldaţilor ruşi, iar femeile adună zeci de sticle pentru a prepara cocktail-uri Molotov.

Deși este a cincea zi de război, în ciuda pericolului evident, ucrainenii au demonstrat deja faptul că sunt gata să îşi apere teritoriul şi chiar să moară pentru ţară. Civilii fac orice le stă în putinţă pentru a opri înaintarea trupelor militare ruseşti, care au ordin să nu tragă în persoane neînarmate.

În baza acestui ordin, locuitorii oraşului ucrainean Dnipro şi-au mobilizat forţele şi pregătesc în acest moment un contra atac împotriva trupelor trimise de președintele rus, Vladimir Putin. În Dnipro, femeile s-au apucat să adune sute de sticle pentru a pregăti cocktail-uri Molotov. Acestea fiind singurele arme pe care ucrainenii de rând le au la dispoziţie în faţa armatei ruse.

Totodată, televiziunile din Ucraina difuzează deja tutoriale despre cum se fabrică cocktailurile Molotov, venind astfel în ajutorul cetățenilor rămași pe teritoriul ţării și dispuși să ajute la stoparea invaziei. De asemenea, Ministerul Apărării ucrainean îndeamnă cetățenii să nu iasă din locuințele lor și să fie pregătiți în orice moment cu astfel de cocktailuri, în cazul unui atac din partea trupelor rusești.

Astfel, atacul trupelor rusești continuă să fie blocat de ucrainenii de rând, din Cernihiv, ce nu renunță prea ușor la casele și la libertatea familiilor lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *