Prima pagină » Actualitate » Atacul armat din școala din SUA a reaprins discuțiile despre controlul strict al armelor

Atacul armat din școala din SUA a reaprins discuțiile despre controlul strict al armelor

26 mai 2022, 15:07,
în Actualitate

În presa din SUA se discută despre controlul armelor. Atacul armat din școala din SUA a reaprins discuțiile despre înăsprirea modului prin care americanii au acces la arme letale. Totuși, majoritatea americanilor nu doresc un control mai strict al armelor în SUA, o arată ultimele sondaje de acest tip.

Vă aducem aminte faptul că zeci de copii au murit după ce un tânăr în vârstă de 18 ani a intrat cu o armă în școală. Nimeni nu și-a explicat gestul băiatului din punctul de vedere al

În SUA se discută despre controlul strict al armelor, după atacul armat din școală

Împușcarea mortală a 19 copii și doi adulți , marți, în Uvalde, Texas, a șocat țara, evocând amintiri despre alte împușcături tragice în școli, cum ar fi Columbine, Newtown și Parkland, și reînnoind apelurile pentru că Congresul să facă ceva în legătură cu controlul armelor din SUA. Dar răspunsul la aceste apeluri de la mulți parlamentari republicani este același acum cum este aproape întotdeauna: țara nu ar trebui să aibă un control mai strict al armelor.

De ce refuză acești republicani să acționeze? Dincolo de faptul că mulți cred că un control mai strict al armelor nu ar preveni astfel de împușcături în masă, o privire asupra datelor arată că pur și simplu nu există nicio presiune politică pentru a face acest lucru. Deși există cu siguranță unii americani care doresc un control mai strict al armelor, publicul larg este mult mai împărțit în această problemă decât v-ar face să credeți multe date de sondaje citate în mod obișnuit. Poate că cel mai bun mod de a înțelege mentalitatea publicului cu privire la dezbaterea privind controlul armelor este să ne uităm la sondajele Gallup de la începutul acestui an. Sondajul a pus o întrebare simplă și o continuare: sunteți mulțumit de legile națiunii privind armele? Și dacă nu ești mulțumit, vrei legi mai stricte sau mai laxe pentru arme?

Anul acesta, doar 36% dintre americani s-au declarat nemulțumiți și au dorit legi mai stricte pentru controlul armelor. Șaizeci și unu la sută au fost fie mulțumiți (41%), și au dorit legi mai puțin stricte (13%), fie nemulțumiți și nu au dorit nicio schimbare (7%).

 Tragedie în Texas unde un individ a omorât 19 copii și doi adulți

Momentul în care tânărul intră în liceu și începe să împuşte copiii a fost surprins pe camerele video. Rapoartele neoficiale obținute pe surse de presă de peste ocean au arătat faptul că au fost mai multe incidente până la momentul fatal. Concret, tânărul a scris pe rețelele de socializare despre faptul că urmează să-și împuşte bunica, apoi a scris că și-a împuşcat bunica, ulterior spunând că intenţionează să deschidă focul într-o școală. Ba mai mult, de la casă până la școală a produs şi un accident rutier. Băiatul a intrat într-o clasă și a deschis focul. Ulterior acesta s-a încuiat în clasa alăturată, iar oamenii legii nu au putut să deschidă ușa.

Mama tânărului susține că acesta nu era o persoană violentă și că prefera să petreacă singur timpul liber. Femeia a negat că situația în care s-a aflat atentatorul ar fi fost creată de relația pe care cei doi au avut-o:

„Fiul meu nu a fost o persoană violentă. Sunt surprinsă de ceea ce a făcut. Am avut o relație bună cu el. S-a păstrat pentru sine; nu avea mulți prieteni. Am avut o felicitare și un animal de pluș Snoopy de oferit lui. Mă rog pentru acele familii. Mă rog pentru toți acei copii nevinovați, da, sunt. Ei [copiii] nu au avut niciun rol în asta. a declarat femeia.

Cu toate acestea este de așteptat dacă în SUA se va introduce un control mai strict al armelor decât cel care există acum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *