Prima pagină » Local » Atac virulent al lui Marius Ostaficiuc, la adresa consilierilor locali PSD! “Domnilor, chiar nu vă e rușine?!”
Atac virulent al lui Marius Ostaficiuc, la adresa consilierilor locali PSD! “Domnilor, chiar nu vă e rușine?!”

Atac virulent al lui Marius Ostaficiuc, la adresa consilierilor locali PSD! “Domnilor, chiar nu vă e rușine?!”

30 apr. 2020, 23:40,
BZI.ro, în Local

După ce consilierii locali ai PSD au refuzat sa ceara primarului Mihai Chirica sa amâne proiectul privind contractarea unui credit de 21 milioane euro de la BERD, președintele Organizației Municipale a social democratilor, Marius Ostaficiuc, si-a criticat dur colegii de partid, intr-o postare pe Facebook! Consiliul Local al municipiului Iași a aprobat astăzi contractarea unui împrumut de la BERD de 21 milioane euro pentru unele investiții anunțate de primarul Mihai Chirica.

Ar însemna să fiu ipocrit dacă nu aș admite că sunt surprins. Nu, nu atât de ideile și foamea de imagine a lui Mihai Chirica. De la el și de la lipsa lui de scrupule ne așteptăm la orice. Nu sunt surprins nici de comportamentul consilierilor liberali care, după ani de vociferări în Consiliul local, îl tratează acum pe primar ca pe un frate de cruce politică. Marea mea surpriză a fost produsă – și o spun cu tristețe și dezgust – de colegii mei de partid, o parte din consilierii locali sociali democrați.

Duplicitari, fără capacitatea de a-și face agenda în funcție de priorităile reale, urmărind fiecare scopuri mai mult sau mai puțin meschine, consilierii locali social democrați preferă duplicitatea și politica măruntă.

Desigur, putem aprecia că unele investiții (modernizarea depoului din Dacia, refacerea cinematografului Dacia, reabilitarea unor instituții de învățământ) sunt oportune, însă chiar și așa, anumite aspecte de pe ordinea de zi trebuiau reanalizate. Fie numai și dacă ne referim la modalitatea de mandatare a reprezentantului Consiliului local pentru negocierea condițiilor de împrumut. Primarul municipiului Iași nu avut un asemenea mandat legal, iar colegii noștri erau datori să amendeze acest lucru.

Modul de selectare a proiectelor ce ar urma să fie finanțate nu trebuia să se facă după ureche sau după alte interese obscure, ci în urma unei dezbateri publice sau consultări. Nu putem să ne hazardăm în contractarea de bani pentru proiecte pe care fie le puteam face în trecut (vezi cazul Cinema Dacia), fie într-un viitor mai îndepărtat. Mai ales acum, când economia Europei și a lumii întregi e în picaj liber… si puteam găsi soluția fondurilor europene pentru aceste investiții. Nu s-a analizat nimic, în cel mai bun caz s-au mimat sferturi de analiză. Totul a fost servit pe tavă domnului Chirica cu largul concurs al colegilor mei din consiliul local al municipiului Iași.

Mi-aș fi dorit că aleșii PSD să fie mai incisivi, să ceară explicații, să genereze dezbateri, să vină cu propuneri concrete, să prezinte alternative, nu să-și rezolve chestiunile personale prin intermediul proiectelor de hotărâre ai căror beneficiari direcți erau. Știu, o parte dintre colegii mei din actualul consiliu local au fost puși pe lista chiar de primarul Mihai Chirica. Paradoxurile, ca să nu zic mizeria, politicii românești fac ca ei să fie azi în opoziție cu cel mai liberal dintre neliberali, primarul Chirica. Ce opoziție, când totul e dragoste și eternă recunoștință!

Se face tot mai târziu pentru acești oameni fără vocație reală politică. Dacă nu își vor revizui atitudinea față de partid și față de colegii din structura politică a organizației municipale a PSD, este greu de crezut că vor continuă să reprezinte social democrația și din mandatul următor. Poate, cine, știe, se gândesc că Mihai Chirica, etern cuc fără cuib, se va întoarce la PSD, demonstrând încă o dată că pământul este rotund… Iar ei, cu fidelitate, îl vor urma, cu tot cu interesele și devotamentul lor desăvârșit. Sau poate vor pleca împreuna cu el la PNL, dar sigur vor fi dezamăgiți de alegerea făcută.

Cred ca merită analizată cu maximă atenție viitoarea lista de reprezentare a PSD în consiliul local Iași. Este foarte posibil sa rămână mai puțin de 4 consilieri dintre cei prezenți astăzi în grupul social democrat. Dispunem de adevărați social democrați, oameni de caracter, care merită din plin să-i reprezinte pe ieșeni.

Ajunge cu servilismul, ajunge cu umilința și cu desfrâul politic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *