Prima pagină » International » Atac terorist în Tel Aviv. Cel puțin două persoane au fost rănite și opt grav rănite – FOTO, VIDEO

Atac terorist în Tel Aviv. Cel puțin două persoane au fost rănite și opt grav rănite – FOTO, VIDEO

07 apr. 2022, 23:31,
în International

În urmă cu puțin timp, cel puțin două persoane au fost ucise și opt grav rănite, în urma unei împușcături din centrul orașului Tel Aviv, pe care poliția israeleană a numit-o atac terorist.

Motivul împușcăturii nu a fost imediat clar, dar a venit pe fondul tensiunilor crescute după o serie de atacuri mortale comise de palestinieni.

Serviciul de urgență israelian, Magen David Adom, a declarat că a primit informații despre o împușcătură la „mai multe scene” din centrul orașului Tel Aviv. Acesta a spus că a evacuat șase persoane la un spital din apropiere, dintre care trei erau în stare gravă sau critică.

„Există cinci răniți, dintre care unul este în stare critică”, a declarat Eli Bin, directorul Magen David Adom, echivalentul Crucii Roșii israeliene. Atacul a avut loc pe strada Dizengoff, unde se află zeci de baruri care sunt adesea aglomerate în nopțile de joi.

Prim-ministrul, Naftali Bennett, monitorizează situația de la sediul militar israelian, care se află și în centrul orașului Tel Aviv, a spus biroul său.

Alte 11 persoane au fost ucise într-o serie de atacuri

Tensiunile au fost mari după ce o serie de atacuri ale atacatorilor palestinieni au ucis 11 persoane chiar înainte de luna islamică sfântă a Ramadanului, care a început în urmă cu aproape o săptămână.

Anul trecut, protestele și ciocnirile din timpul Ramadanului au declanșat un război de 11 zile în Gaza.

Un oficial al unui spital israelian a declarat că două persoane au fost ucise. Serviciul de ambulanță Magen David Adom a declarat că a transportat la spital șase persoane cu răni grave.

Poliția, care îl caută pe atacator, le-a spus locuitorilor să rămână în casă.

„Un terorist a deschis focul de la mică distanță și apoi a fugit pe jos. Mai multe persoane sunt rănite”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Eli Levy, la postul de televiziune Canal 13. „Nu vă părăsiți casele. Nu scoateți capul pe fereastră. Nu vă apropiați de balcoane”, a spus el.

Imaginile de televiziune au arătat ofițeri înarmați alergând pe strada Dizengoff, o stradă comercială importantă, și pe străzi secundare mai mici, încercând să dea de urma atacatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`