Prima pagină » Actualitate » Atac terorist in Noua Zeelandă! Un bărbat a injunghiat mai multe persoane și a fost impușcat mortal – FOTO, VIDEO

Atac terorist in Noua Zeelandă! Un bărbat a injunghiat mai multe persoane și a fost impușcat mortal – FOTO, VIDEO

03 sept. 2021, 11:22,
BZI.ro, în Actualitate

Poliția din Noua Zeelandă a ucis un om după ce a înjunghiat aproape șase persoane într-un supermarket din Auckland. „Poliția l-a localizat pe bărbat și a fost împușcat. A murit la fața locului”, a raportat poliția.

Localnicii au descris o scenă de isterie în supermarketul Countdown din suburbia New Lynn a capitalei.

Un bărbat suspect de terorism a injunghiat mai multe persoane în Noua Zeelandă

În timp ce autoritățile au descris anterior acest incident ca fiind un atac aleatoriu și nu legat de terorism, prim-ministrul Jacinda Ardern a numit acest lucru drept „atac terorist”.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi a fost disprețuitor, a fost urât, a fost greșit”, a spus ea. Ardern a raportat că incidentul a început în jurul orei 14:40, iar ofițerii au reușit să tragă și să ucidă înțepătorul în „aproximativ 60 de secunde de la atac”.

Atacatorul este descris ca un terorist inspirat de ISIS care a ajuns în Noua Zeelandă în 2011 și avea rădăcini din Sri Lanka. „Atacul de la New Lynn Countdown a fost un atac terorist efectuat de un extremist violent”, a spus Ardern. „A fost susținător al ideologiei IS. El a fost cunoscut de mai multe agenții. Am fost personal conștient de el”.

Ea a mai dezvăluit că atacatorul a fost observat din 2016, dar autoritățile nu l-au putut pune în închisoare din cauza obligațiilor legale. Conform prim-ministrului, activitățile sale din trecut nu ajunseseră la nivelul în care ar putea fi în spatele gratiilor, dar oficialii foloseau toate instrumentele posibile disponibile pentru a ține țara în siguranță de el.

Acest incident a avut loc după-amiaza, cu doar puține persoane prezente în mall, din cauza blocării Covid în curs de desfășurare în oraș.

 

Ultimul atac făcut de ISIS a fost în Afganistan

ISIS este o organizație teroristă responsabilă de numeroase atacuri în Europa dar și în alte părți ale lumii. Cele mai sângeroase atacuri pe care ISIS le-a revendicat au fost în Nisa, când au murit peste 80 de persoane, dar și în Londra, atunci când un ieșean a fost remarcat de autoritățile londoneze că a avut o contribuție uriașă la stoparea atacatorilor.

De altfel, ultimul atac sângeros care s-a soldat cu decesul a peste 100 de persoane printre care și 13 militari SUA a avut loc în Afganistan cu câteva zile înainte ca trupele americane să părăsească țara. Atentatul a acut loc în zona Aeroportului Kabul și a fost clamat de ISIS-K o organizație teroristă aflată sub coordonarea directă a celor de la ISIS.

De altfel, atentatele au fost unele sinugicașe și au fost două la număr. Atacurile de joi, 26 august, s-au produs la aproximativ ora locală 18:00 (13:30 GMT). Primul a vizat Abbey Gate – unde forțele SUA și britanice au procesat persoanele care intrau în aeroport – și a fost urmat de focuri de armă.

Câteva minute mai târziu, a doua explozie a avut loc la un hotel care este folosit de oficialii britanici pentru a procesa afganii care speră să călătorească în Marea Britanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *