Prima pagină » Local » Atac șocant, cu un briceag, pe o stradă din Iași! Un bărbat, înjunghiat în timp ce se afla la pământ! Doctorii, obligați să îi scoată splina!
Atac șocant, cu un briceag, pe o stradă din Iași! Un bărbat, înjunghiat în timp ce se afla la pământ! Doctorii, obligați să îi scoată splina!

Atac șocant, cu un briceag, pe o stradă din Iași! Un bărbat, înjunghiat în timp ce se afla la pământ! Doctorii, obligați să îi scoată splina!

28 nov. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un ieșean a ajuns la spital după ce a fost înjunghiat în timp ce era la pământ! Bărbatul a fost atacat când era fără apărare! Doctorii au fost nevoiți să-i scoată splina victimei. Atacatorul, Florin Marian Ionescu, a fost condamnat ieri de judecătorii ieșeni, pentru tentativă de omor

Atac șocant, cu un briceag, pe o stradă din Iași! Un bărbat a fost înjunghiat în timp ce se afla la pământ! În urma incidentului, medicii au fost obligați să îi scoată splina victimei!
În urma atacului, magistrații l-au pedepsit ieri pe individul acuzat de comiterea faptei. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Florin Marian Ionescu la 3 ani și 10 luni de închisoare, pentru tentativă de omor.

„Instanța ia act că persoana vătămată V.A. nu s-a constituit parte civilă în această cauză. Dispune confiscarea de la inculpatul Florin Marian Ionescu a obiectului folosit la săvârșirea faptei, respectiv un cuțit de tip briceag”, au afirmat magistrații.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Florin Marian Ionescu, acuzat de procurori că a vrut să facă moarte de om

Procesul lui Florin Marian Ionescu a început pe 3 august 2020. Asta, după ce individul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe 15 iunie 2020. La mijlocul lunii iunie, ieșeanul a fost încătușat după ce ar fi înjunghiat un cunoscut, în timp ce acesta din urmă era la pământ, fără apărare. Ulterior, magistrații din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea de arestare preventivă formulată de anchetatori pe numele individului. Potrivit procurorilor, în noaptea de 13 spre 14 iunie, tânărul în vârstă de 21 de ani, din comuna Miroslava, a mers împreună cu doi amici la locuința victimei, în vârstă de 54 de ani. Pe un fond conflictual anterior, la un moment dat, între grupul în care se afla Florin Marian Ionescu și grupul în care se afla victima s-a declanșat o nouă dispută verbală. De la cuvinte, s-a ajuns foarte repede la pumni și picioare.

„La un moment dat, un însoțitor de-al inculpatului i-a aplicat un pumn în figură victimei. În timp ce aceasta din urmă era la pământ, inculpatul a scos un cuțit, cu care a lovit victima în zona toraco-abdominală”, a menționat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Atacat în timp ce se afla la pământ

Oamenii legii au adăugat că, după producerea incidentului, Florin Marian Ionescu ar fi fugit. Autoritățile au fost anunțate despre incident printr-un apel la numărul unic pentru situații de urgență 112. La fața locului s-au deplasat echipaje ale Poliției și din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Iași. Echipajul medical a preluat victima și a transportat-o de urgență la spital. Doctorii au supus victima unei intervenții chirurgicale de urgență, respectiv o splenectomie (extirparea splinei).
Totodată, medicii ieșeni au ajuns la concluzia că viața victimei a fost pusă în pericol din cauza leziunilor suferite în cadrul incidentului. Mai mult, polițiștii au demarat cercetările, sub coordonarea unui procuror criminalist. Oamenii legii au identificat suspectul în persoana lui Florin Marian Ionescu.

Suspectat de tentativă de omor, preluat de polițiștii ieșeni

Oamenii legii l-au ridicat pe ieșeanul Florin Marian Ionescu și l-au dus la audieri.

„În fața procurorului de caz, inculpatul a avut o atitudine de recunoaștere a faptei pentru care era cercetat. El a fost reținut pentru 24 de ore. Mai apoi, acesta a fost prezentat Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă, pentru tentativă de omor”, a arătat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Acum, rămâne de văzut dacă sentința emisă ieri de prima instanță va fi sau nu contestată. În eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, urmează ca judecătorii de la Curtea de Apel Iași să decidă ce se va întâmpla în continuare cu ieșeanul acuzat de tentativă de omor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *