Prima pagină » Actualitate » Atac sângeros în Las Vegas. Un bărbat a omorât şi înjunghiat mai multe persoane cu un cuţit de bucătărie – VIDEO

Atac sângeros în Las Vegas. Un bărbat a omorât şi înjunghiat mai multe persoane cu un cuţit de bucătărie – VIDEO

07 oct. 2022, 09:59,
BZI.ro, în Actualitate

În cadrul unui atac în Las Vegas, două persoane au murit, iar alte şase au ajuns la spital, după ce au fost înjunghiate de un individ înarmat cu un cuţit de bucătărie. Medicii precizează că trei dintre răniţi se afla în stare critică.

Suspectul, a fost identificat ca fiind un bărbat hispanic despre care se crede că are peste 30 de ani şi care nu era din zonă, a fost arestat la scurt timp după atac.

Atacurile cu armă albă sunt relativ rare în Statele Unite, spre deosebire de uciderile în masă comise cu arme de foc

Mai multe persoane au fost injughiate în timpul unui atac în Las Vegas

Atacul din Las Vegas s-a produs foarte repede, în plină zi, pe principalul bulevard al oraşului. După ce a înjunghiat mai multe persoane, agresorul a fost reţinut de agenţii de pază ai unui cazinou până la sosirea poliţiei. Printre victimele bărbatului se află atât turişti, cât şi dansatoare care, ca de obicei, se aflau la dispoziţia vizitatorilor care doreau să se pozeze cu ele.

Poliţiştii nu au dat detalii despre agresor şi se pare că nu au aflat deocamdată motivul sângerosului atac, calificat drept „un act nebunesc”. Din spusele unui martor, bărbatul a menţionat la început, că este bucătar şi vrea să se pozeze, cu cuţitul în mână, lângă o dansatoare, pe care, imediat, a înjunghiat-o.

Atacurile cu armă albă sunt relativ rare în Statele Unite, spre deosebire de uciderile în masă comise cu arme de foc, care sunt foarte frecvente.

Precizăm că în urmă cu cinci ani, în Las Vegas a avut loc unul din cele mai grave atacuri în masă din istoria recentă a Statelor Unite. În octombrie 2017, 58 de persoane au murit şi alte sute au fost rănite după ce Stephen Paddock, un bărbat în vârstă de 60 de ani, a tras peste 1.000 de gloanţe de la etajul 32 al Cazinoului Mandalay Bay în mulţimea care asista la un concert de muzică country în aer liber. În cele din urmă, atacatorul s-a sinucis în timpul asaltului poliţiştilor.

Atac armat în Detroit

Într-o altă ordine de idei, amintim că un atac armat a avut loc duminică, 28 august, în Detroit.  James White, şeful poliţiei din oraşul Michigan, a declarat că primele trei victime, respectiv două femei şi un bărbat, au fost împuşcate în diferite locaţii din oraş la primele ore ale dimineţii. Polițistul a relatat că a patra victimă, un bărbat, l-a zărit pe suspect cercetând interiorul unor maşini şi i-a cerut să se oprească, însă suspectul a tras.

Presa locală a precizat că oamenii legii au anunţat moartea a trei persoane, una dintre victime fiind rănită. În ajutorul poliţiştilor au venit nişte fotografii cu suspectul, ce au fost făcute publice imediat, iar autorităţile au cerut tuturor cunoscuţilor săi să contacteze poliţia.

În cadrul unei conferinţe de presă, şeful poliţiei din Detroit a declarat că atacurile armate par să fi fost efectuate ”în totalitate la întâmplare”, de vreme ce o victimă ”aştepta autobuzul, alta îşi plimbă câinele şi alta doar se afla pe stradă”, a mai spus James White.

Primarul orașului Detroit, Mike Duggan, a declarat că ofiţerii ”survolează câţiva kilometri pătraţi (…), aşteptând ca individul să reapară”.

Amintim că Statele Unite ale Americii sunt în mod regulat ţinta atacurilor armate, în contextul în care parlamentarii se opun la adoptarea legislaţiei privind controlul armelor.

De data aceasta, un atac sângeros a avut loc în Las Vegas, unde un bărbat a omorât şi înjunghiat mai multe persoane cu un cuţit de bucătărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *