Prima pagină » Razboi în Ucraina » Atac nuclear simulat de Rusia. Armata Moscovei a demarat acţiuni în Kaliningrad – FOTO

Atac nuclear simulat de Rusia. Armata Moscovei a demarat acţiuni în Kaliningrad – FOTO

05 mai 2022, 11:51,
în Razboi în Ucraina

În cea de-a 70 a zi de război în Ucraina, un atac nuclear a fost simulat de Rusia. Armata Moscovei a transmis miercuri, 4 mai 2022, faptul că a testat tiruri de rachete cu capacitate nucleară în Kaliningrad.

Operaţiunile în condiţii de radiaţii şi contaminare chimina au fost desfăşurate în contextul în care forţele ruse şi-ar putea continua ofensivele în Ucraina.

Atac nuclear simulat de Rusia. Ce a declarat ministerul rus al Apărării

Ieri, 4 mai 2022, Ministerul rus al Apărării a anunţat că armata rusă a executat o serie de simulări în ceea ce priveşte un atac nuclear.

În timpul manevrelor militare din această exclavă rusă de la Marea Baltică situată între Polonia şi Lituania, două ţări membre ale Uniunii Europene, Rusia a simulat „lansări electronice” de sisteme de rachete balistice mobile Iskander cu capacitate nucleară, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, scrie Agerpres.

Acest anunţ neverificat din surse independente a fost făcut în cea de-a 70-a zi a intervenţiei ruse în Ucraina, care a raportat un bilanţ de mii de persoane decedate şi cea mai maree criză de refugiaţi în Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial, cu peste 13 milioane de persoane strămutate.

Forţele ruse au efectuat lovituri unice şi multiple asupra unor ţinte

Conform presei internaţionale, forţele ruse au efectuat lovituri unice şi multiple asupra unor ţinte care simulau lansatoare de sisteme de rachete, aerodromuri, infrastructură protejată, echipamente militare şi posturi de comandă ale unui inamic fictiv, a precizat comunicatul.

După ce s-au demarat aceste tiruri „electronice”, militarii au efectuat o manevră de schimbare a poziţiei pentru a evita „o eventuală lovitură în represalii”, conform Ministerului Apărării. Unităţile de luptă au exersat, totodată, „operaţiuni în condiţii de radiaţii şi contaminare chimică”. Nu mai puţin de 100 de militari au participat la aceste exerciţii.

Statul rus şi-a plasat forţele nucleare în alertă maximă la puţin timp după ce a trimis trupe în Ucraina pe data 24 februarie. Vladimir Puţin, liderul de la Kremlin, a avertizat asupra unor represalii „rapide ca fulgerul” dacă Occidentul intervine direct în conflictul din Ucraina.

Potrivit observatorilor, în ultimele zile televiziunea de stat rusă a încercat să facă utilizarea armelor nucleare mai acceptabilă pentru public.

„De două săptămâni auzim la televizor că ar trebui deschise silozurile nucleare”, a declarat marţi Dimitri Muratov, redactor-şef al unui jurnal rus independent şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace.

Ce trebuie să faci în cazul unui atac nuclear

În cazul unui atac nuclear, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este adăpostirea. Este musai să încerceți să nu vă expuneți radiațiilor și să închideți toate ferestrele.

În cazul în care sunteți afară, puneți-vă hainele într-un sac și spălați-vă bine corpul și părul și îmbrăcați-vă cu haine doar dintr-un dulap închis. Nu aveți voie să utilizați telefoane decât în cazuri absolut necesare, asta pentru ca linile să rămână libere pentru operatorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

De asemenea, în cazul unei explozii nucleare, în aer poate să existe iod radioactiv, iar dacă ajunge în plămâni prin inhalare, el va fi condus mai apoi spre sistemul circulator, unde va fi absorbit de tiroidă. Totodată, este foarte important să nu intrați în panică și să așteptați alte instrucțiuni difuzate la radio sau TV. O listă a eventualelor provizii pe care trebuie să le aveți în cazul declanșării unei bombe nucleare poate fi consultată aici!

Presa internațională a anunțat ieri că un atac nuclear a fost simulat de Rusia în zona Kaliningrad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`