Prima pagină » International » Atac mafiot în Grecia: 8 bărbați au fost arestați, după ce au deschis focul și au înjunghiat mai multe persoane
Atac mafiot în Grecia: 8 bărbați au fost arestați, după ce au deschis focul și au înjunghiat mai multe persoane

Atac mafiot în Grecia: 8 bărbați au fost arestați, după ce au deschis focul și au înjunghiat mai multe persoane

19 aug. 2024, 14:45,
Elena Nicoleta BUJOR în International

Opt persoane au fost arestate sâmbătă și duminică după ce au deschis focul și au înjunghiat mai multe persoane într-un bar din Hanioti, o stațiune din peninsula Halkidiki, frecventată de turiști români care vizitează Grecia, potrivit relatărilor presei grecești și bulgare.

Atac mafiot în Grecia. Polițiștii eleni au arestat 8 persoane

Autoritățile elene continuă să îl caute pe principalul suspect al atacului, care a avut loc într-un bar situat pe plajă în Hanioti. Unul dintre bulgarii răniți în incident rămâne în stare gravă, conform surselor elene. În timpul investigațiilor, poliția din Hanioti a reținut și pe Kiril Kirov, cunoscut ca „rusul”, despre care se crede că ar avea legături cu Christophoros Amanatidis, supranumit „Taki”, un nume bine cunoscut în lumea interlopă, conform publicației Novinite.

Imagini de pe camerele de securitate ale barului, difuzate de presa greacă, arată că numeroși clienți au înregistrat incidentul cu telefoanele mobile. Poliția nu a oferit încă detalii oficiale, afirmând că ancheta este în curs.

Raportările inițiale sugerează că altercația ar fi avut legătură cu conflictele din lumea interlopă bulgară. Autoritățile încă nu au identificat trăgătorul sau nu au confirmat dacă cei implicați în altercație se cunoșteau înainte de incident. Direcția anchetei și dovezile prezentate instanței vor determina rezultatul final, iar astfel de infracțiuni grave în Grecia pot duce la pedepse severe, inclusiv închisoare.

Poliția a arestat și alți trei patroni ai barului, inclusiv proprietarul bulgar în vârstă de 55 de ani, care au fost răniți în timpul atacului și sunt acum sub pază la spitalul din Polygyros. Cinci bulgari, suspectați că ar fi autorii atacului, au fost reținuți sâmbătă și sunt acuzați de vătămare corporală gravă.

În timpul perchezițiilor, polițiștii au descoperit asupra celor arestați bastoane, spray-uri lacrimogene și cuțite. Ancheta continuă pentru a stabili toate detaliile acestui incident violent.

„În seara zilei de 16 august, într-un club de noapte din stațiunea Hanioti (situată în regiunea Halkidiki, n.r.) a avut loc un conflict între șapte cetățeni bulgari, proprietarul și personalul localului, în urma căruia două persoane au fost împușcate, iar o alta a suferit răni ușoare.

Persoanele rănite au fost internate la spitalul din Poligiros”, a precizat Consulatul bulgar de la Salonic, pe baza informațiilor de la poliția elenă.

Atac armat și în Franța

Şase copii şi un adult au fost răniţi într-un atac cu cuţitul într-un parc din Annecy, Franţa. Incidentul s-a petrecut joi dimineaţă, 8 iunie, când un bărbat înarmat cu un cuţit a atacat un grup de copii de aproximativ 3 ani în apropierea lacului Annecy, conform Mirror.

Ministrul de Interne al Franţei, Gerald Darmanin, a declarat că suspectul a fost arestat datorită intervenţiei rapide a forţelor de securitate. El a confirmat că mai multe persoane, inclusiv copii, au fost rănite, subliniind că atacul a fost comis de un singur individ în parcul din Annecy.

Antoine Armand, membru al Parlamentului din Haute-Savoie, a condamnat atacul, descriindu-l ca fiind abominabil.

„Este un atac abominabil cu cuţitul asupra unor copii într-un loc de joacă din Annecy. Deşi avem încă puţine informaţii despre incident, vreau să transmit tot sprijinul meu victimelor, familiilor lor şi forţelor de securitate. Gândurile mele sunt alături de voi toţi”, a declarat Armand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024