Prima pagină » Titlurile zilei » Atac la adresa baronului Horodniceanu, după ce nu a primit nicio sancțiune din partea colegilor. Fostul procuror Mihai Laurențiu Vasilescu reacționează dur: „Dar vicepreședintele CSM nu a afectat prestigiul justiției?” – EXCLUSIV/FOTO/VIDEO

Atac la adresa baronului Horodniceanu, după ce nu a primit nicio sancțiune din partea colegilor. Fostul procuror Mihai Laurențiu Vasilescu reacționează dur: „Dar vicepreședintele CSM nu a afectat prestigiul justiției?” – EXCLUSIV/FOTO/VIDEO

10 nov. 2023, 02:00, 14 ,
Cosmina Puiu în Titlurile zilei

Atac la adresa baronului Horodniceanu, după decizia dubioasă a colegilor săi. Fostul procuror Mihai Laurențiu Vasilescu reacționează dur. Acesta consideră că s-a făcut o nedreptate, având în vedere decizia care s-a luat în cazul său, pentru un incident similar ca cel în care a fost implicat vicepreședintele CSM

Situație de-a dreptul incredibilă! Fostul procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, Mihai Laurențiu Vasilescu, care a fost exclus din magistratură din cauza implicării baronului Horodniceanu, face niște declarații aspre, deoarece nu i s-a părut o decizie corectă, având în vedere circul pe care l-a făcut în fața celor doi agenți de poliție din Iași. Ba mai mult, amânările nu au fost întâmplătoare. Ele ar fi avut un singur scop: să se facă uitat scandalul în care a fost implicat Horodniceanu. De ce? Acest lucru pare a fi evident, ținând cont că la mijloc este cel care a strigat în gura mare că lui nu îi poate face nimeni nimic.

Atac la adresa baronului Horodniceanu, după decizia dubioasă a colegilor săi. Fostul procuror Mihai Laurențiu Vasilescu reacționează dur

Mihai Laurențiu Vasilescu este conștient că poate avea de suferit după ce a ieșit public să vorbească despre marele procuror Daniel Horodniceanu, însă își dorește să scoată la iveală adevărul din spatele baronului.

„Decizia de ieri, deși absurdă prin comparație, într-un fel mă avantajează pentru că ar fi și mai greu de justificat diferența de tratament, făcând abstracție de lege, echitate, prescripție, vorbesc aici de mine. Totuși, la el nici măcar nu se mai obosesc sa păstreze aparența unei legalități sau dreptăți. Și cu tipul ăsta de «dreptate» m-am confruntat, din 2017, din partea CSM și cu transferurile, salarizare și altele. Probabil, puțini m-au crezut pentru că partea de rea-credință din sistem e maestră în diversiuni, propagandă și ostracizarea magistraților incomozi cărora le pun imediat etichete ca să îi decredibilizeze.

Când am protestat, încă din 2017, au mers pe principiul lui Ceaușescu tovarășul, a hotărât pentru că așa vrea el și, dacă Pârvulescu comentează, îl dăm afara. Desigur, nu va fi fost dat afară Ceaușescu de CC niciodată, nici temporar. Recent, procurorul general și mi-a restituit o plângere împotriva unui procuror care a mușamalizat un abuz, motivând printre altele că lipsește semnătura, deși plângerea restituită era semnată olograf. Cu probe vă zic. Adică în cazurile noastre fac ce vor ei, scăpa pe cine vor și acuză pe cine vor. Iar când e cineva incomod, fără pilele lui Horodniceanu, găsesc și martori mincinoși, inclusiv printre procurori.

La mine nu a cârâit nimic, că m-au filmat cu telefon sau că m-au ținut de 7 ori mai mult, dimpotrivă. Toți m-au înjurat pe mine la unison cu hipercorectul CSM. Când însă nu e interes sau interesul e contrar, pentru unii – aceeași justiție care s-a dovedit ciumă, pentru alții e mumă, chiar și când cazul e mult mai flagrant, mai grav și, recent, îți aruncă praf în ochi și sunt în stare să scrie în decizii și că e începutul lui iulie, deși suntem în noiembrie.

Au susținut că s-a afectat prestigiul justiției în 2018, în cazul unui procuror cu 3 ani vechime, dar, în 2023, vicepreședintele CSM nu a afectat prestigiul justiției și nu a săvârșit nicio abatere. Incredibilă dubla măsură, deși ar trebui să NU mai mire nimic”, declară procurorul Mihai Vasilescu, care a fost exclus din magistratură de Daniel Horodniceanu.

Mihai Laurențiu Vasilescu: „«Trebuie să fii exclus pentru că afectezi imaginea justiției», mi-a zis el”

Procurorul Mihai Laurențiu Vasilescu a fost trimis în judecată, iar fapta a fost încadrată ca abuz în serviciu. Totul a fost o înscenare din partea unor polițiști rutieri, dar cu care nu a reacționat într-un mod atât de exagerat, precum Horodniceanu. El a fost oprit în urmă cu 5 ani și a spus că nu își găsește actele de identitate, dar că are asupra lui legitimația de procuror. Pentru asta a intervenit, recent, Horodniceanu și l-a exclus din magistratură, susținând că denigrează imaginea justiției. Dar el, care a comis, în mod evident, niște infracțiuni în concurs, precum trafic de influență, amenințare și abuz de putere, și a făcut un adevărat circ în fața agenților, „nu afectează” imaginea justiției.

Vă reamintim că, la începutul lunii mai 2023, Daniel Horodniceanu, fostul șef al DIICOT Iași, a fost implicat într-un incident care nu-i face cinste, mai ales că acum ocupă o funcție importantă la Consiliul Superior al Magistraturii, cea de vicepreședinte. Procurorul circula în cursul nopții pe un drum din comuna Schitu Duca, moment în care a întâlnit un echipaj de poliție, format din doi agenți. Fără să semnalizeze, s-ar fi angajat în depășirea autospecialei.

Oamenii legii l-au oprit și i-au cerut să se legitimeze. Vizibil enervat, Daniel Horodniceanu i-a întrebat pe agenți dacă știu cine este. Cei doi au ridicat din umeri și au spus că putea să fie și președintele țării. Mai mult, procurorul a apelat la amenințări și intimidări, făcând abuz de putere. Le-a promis că va discuta personal cu șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași, Costel Gâtlan. În momentul în care polițiștii i-au cerut cartea de identitate și documentele mașinii, Daniel Horodniceanu a scos legitimația de procuror. Oamenii legii nu s-au lăsat intimidați și au solicitat asigurarea obligatorie. Enervat și mai tare, procurorul le-a transmis că poate fi verificată pe internet.

Agenții i-au explicat că nu este atribuția lor, ci că este obligația conducătorului auto să prezinte documentele. Incidentul a escaladat în momentul în care Daniel Horodniceanu le-a spus că ar trebui să-i mulțumească pentru că a contribuit la mărirea salarială a polițiștilor. Acest eveniment a fost filmat, iar imaginile au ajuns în mediul online.

Iată că un fost procuror reacționează dur la adresa baronului Horodniceanu, după decizia dubioasă a colegilor săi.

Comentarii
  • Preafericitul Mobra

    Dar de ce nu spuneți că acel procuror, după ce a fost sancționat de poliția rutieră, s a dus la birou și a întocmit în fals amenzi de natură judiciară polițiștilor rutieri pentru că l-au oprit pe el în trafic și l-au sancționat contraventional?! Da parcă mai ieri alaltăieri îi beșteleati pe niște polițiști care v-a amendat pentru viteză! Ce ti-e și cu sufocatul ăsta al investitorilor imobiliari cu dosare grele pentru tunuri date statului…….

  • terminati cu prostiile. nici un imobiliar nu a fost condamnat definitiv. sunt doar interese. orice om de rand care se purta asa cu politistii era sanctionat. umflatul asta scapa de sanctiune? asa sunt oare toti specialii astia din Romania ca el este seful lor.
    nu va faceti iluzii. nu va primi nici o pedeapsa.

  • Justitia apara infractorii din sistem.Unde este dreptate si adevar?

  • Parca Horo e mai breaz.Sa spuna cineva doua trei dosare majore pe care le-a rezolvat.

  • Sfântu Țepterie

    @Ionescu-Scrie aici trei dosare majore pe care le-a rezolvat Marele Horodniceanu.Nu găinării și vânzări de iarbă ci dosare grele.De asta a ajuns țara să fie condusă de interlopi și mafioți

  • Doamne, sub câte …porecle postează niște idioți care susțin mahări din cea mai parșivă justiție din analele României!!!

  • HOROR ESTE INFRACTOR!

    Da- l in piz- da ma- si,asta nu- i procuror asta este un rahat cu ochi .horodniceanu este un rahat cu ochi. Politistii trebuiau sa – i puna fiola si control antidrog . Acest ingamfat era baut sau drogat sau de amandoua dupa cum s- a comportat.Un procuror care nu cunoaste Constitutia ca avem aceleasi drepturi toti si obligatii , asta nu e procuror, unde o fi facut asta Facultatea de Drept se vede ca nu a invatat nimic in facultate,nici pe acolo nu a trecut decat sa se inscrie si sa ia diploma, deci de 2 ori.Justitie parsiva,justitie mediocra ,analfabeta,politizata,Romania nu are justitie,o adunatura de mediocri care dau hotarati la comanda astia- s magistratii cu pensii speciale si obositi de foarte multa munca si trebuie sa iasa la pensie mai devreme.

  • Daca bagi o tepusa in Gorodniceanu se dezumfla.

  • Mori grasule

    Procurorul cap de porc. Baerba lzui parca e o pasarica netunsa :)))

  • Da…
    Toate astea se-ntampla in tara in care,ani de zile,niste oameni bătrâni,bolnavi și neajutorați erau înfometați,maltratați,fără acces la tratamente medicale,practic lăsați să moară cu zile,culmea,pe banii lor,în ,,azilele groazei”.Iar alte creaturi(că nu pot fi numiți oameni),se îmbogățeau pe spatele lor!
    Adevărate rețele de infractori pusi pe căpătuială! Nimeni nu știa nimic?!Pe bieții oameni maltratati n-avea cine să-i apere.
    Unde erau autoritățile statului în tot acest timp? Sau erau așa de deștepți infractorii,patronii azilelor, încât nu dădeau nimic de bănuit?
    Și noi trebuie să asistăm cum își arată mușchii între ei oamenii legii…
    Dar faceti-va treabă toti,încercând să respectați și să aplicați legea la timp,că s-a saturat lumea de dubla măsură, tergiversări și prescrieri…Justiția este extrem de politizată și cumpărată.
    Dar chiar numai banii și beneficiile sunt prioritare?Cetățeanul simplu mai are vreo însemnătate?

  • Horodniceanu= rahat, toti cetatenii tarii au drepturi si obligatii egale, se vede ca acest procuror nu a citit macar Constitutia. Ce facultate o fi facut el?A trecut pe la facultate cand s- a inscris si cand a luat diploma. Justitie mediocra,mituita, magistrati infractori,o adunatura de mediocri politizati mituiti dar…… cu pensii speciale,obositi de munca trebuie sa se pensioneze inaintea celor care muncesc. Faceti ca HOROR in trafic sa vedeti ce patiti voi ceilalti pentru ca HOROR si altii ca el pot sa faca tot ce vor pentru el/ ei nu exista lege. De ce nu i – au pus fiola si testul antidrog ,dupa cum s- a comportat se vede clar ca era sub influenta interziselor la volan.

  • Lasă dl Vasilescu ca îți rezervam un post de șef așa pentru tine că și așa nu îți place ție munca, tu stii doar sa faci procese cu toată lumea și să te crezi mare boss. Panarama de om..

  • Niciunul nu sunteți mai breaz.. unflatu’ macar si-a cerut scuze, dar aialalt.. arati cam rau dl procuror Vasilescu.. dupa privire pari ca ai ceva probleme si tu.

  • Cam ce spune presa locala de Vasilescu.
    https://www.independentonline.ro/2023/01/03/Procurorul-vitezoman-Vasilescu–cercetat-de-Inspectia-Judiciara-26631
    Omul asta nu se mai satura sa creeze probleme și acum a găsit și el cum sa se apere pe spatele lui Horodniceanu. Ești de tot râsul.
    PS. De ce ștergeți comentariile incomode?
    Îl deranjează pe dl procuror vitezoman?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024